2008. szeptember 27., szombat

Vajban sütött karfiol zöld borssal


Mivel továbbra is csak magamnak főzök (alkalomadtán), maradtam az egyszerű ételeknél. Párom jelenleg is a nomádportánkon dolgozik, így az ehavi VKF-fordulóból is kimaradok. Pedig nagy terveim voltak egy kinti tüzes vacsorával, mivel párom a gyertyákért kicsit sem rajong, viszont tüzet rakni, odakint sütögetni, főzni, vagy csak a tűzre felügyelni - azt nagyon szeret. Tehát egy rendhagyó vacsorát terveztünk tűzmelegénél, fényénél, s már nem a diófa alatt terítve, mert erősen potyog a termés... No de mindez egyelőre csúszik, várat magára, mert ezen a hétvégén biztosan nem tudok leutazni. Talán majd máskor.
Addig is maradnak a hús nélküli, gyors ételek: ma a karfiolrózsákat csak pár percig kevés sóval főztem, majd még szinte ropogósan olvasztott vajba forgattam, frissen őrölt zöld borssal és petrezselyemzölddel megszórtam, majd megsütöttem.

Nincsenek megjegyzések: