tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post1882550707747385033..comments2023-10-21T11:30:30.364+02:00Comments on NAPMÁTKA TŰZHELY - ÉLET ÉS ÉTEL MAGYARORSZÁGON: Mákos metélt teljes kiőrlésű liszttelerős ildikóhttp://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-21476307773828865512009-05-12T05:55:00.000+02:002009-05-12T05:55:00.000+02:00Nekem is van egy tésztavágó gépem, férjem révén ör...Nekem is van egy tésztavágó gépem, férjem révén örökség.<br />Rendszeresen én sem használom. Volt, hogy szárítottam is meg tésztát, de jelenleg erre nem tudok több időt szakítani. Tészta akkor készül, ha valamiért sietni kell, akkor meg értelemszerűen nem tudom házilag készíteni.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-64562086142201622082009-05-11T15:09:00.000+02:002009-05-11T15:09:00.000+02:00Hát nem semmi, hogy hetente gyúrsz tésztát! Én err...Hát nem semmi, hogy hetente gyúrsz tésztát! Én erre nem vállalkozom, csak nagyon ritkán.<br />Igazából durumbúzából és tojás nélkül szeretném kipróbálni, de legutóbb nem kaptam hozzá lisztet.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-25876769569094764722009-05-11T14:40:00.000+02:002009-05-11T14:40:00.000+02:00Én is hetente gyúrok tésztát, csak egy más recept ...Én is hetente gyúrok tésztát, csak egy más recept alapján. 100 gr lisztenként-1 tojás. (ötünknek 4 tojásból készítem, de már épphogy csak elég)<br />Ki fogom próbálni a Te receptedet is.<br />Sajnos a gépem kezdi feladni a szolgálatot. 6 éven keresztül becsülettel dolgozik, de most el kezdte "bekapni" a tésztát. Ideje újat vennem a "Grúznál".Katbo-Rékahttps://www.blogger.com/profile/06926136787385395142noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-29813176074918065842009-05-10T21:40:00.000+02:002009-05-10T21:40:00.000+02:00Nagyon guszta, imádom a mákos tésztát ;) az írás p...Nagyon guszta, imádom a mákos tésztát ;) az írás pedig nekem is a mamimat juttatta eszembe, nagyon finomakat szokott főzni, sütni...és igen, a cérnametéltet is tőle szoktuk hozni...nagy élmény volt gyerekként, mikor mi is tekerhettünk a kis gépecskéjét ;)Csibehttps://www.blogger.com/profile/09731112192558683720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-84732093479802051792009-05-10T20:33:00.000+02:002009-05-10T20:33:00.000+02:00Igaz-igaz!!:)Igaz-igaz!!:)erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-10088822939452718862009-05-10T19:56:00.000+02:002009-05-10T19:56:00.000+02:00Tipp: Azt a középméretet lehetne használni stíriai...Tipp: Azt a középméretet lehetne használni stíriai metéltnek vagy Varga-béleshez, mindkettő nagyon finom desszert! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-35769323520637212682009-05-10T09:05:00.000+02:002009-05-10T09:05:00.000+02:00Majd kikísérletezem! :))Majd kikísérletezem! :))duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-17401948428188493752009-05-09T19:48:00.000+02:002009-05-09T19:48:00.000+02:00Duende!
Igen, szépen vág, bár a keskenyebb vágórés...Duende!<br />Igen, szépen vág, bár a keskenyebb vágórész cérnametéltnek széles, metéltnek keskeny, olyan gyufatészta méret. Nyújtani papírvékonyra is tud, de ezt a lehetőséget nem használtam ki eddig. Talán réteshez majd (?)<br />Mákos kevert tejszínes krémmel? Mmmm...Hol van?! :)erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-51870111874585978972009-05-09T19:25:00.000+02:002009-05-09T19:25:00.000+02:00Hú... nekem is már régóta álmom egy ilyen kis tész...Hú... nekem is már régóta álmom egy ilyen kis tésztagép... Ahogy a képeken látom, nagyon szép egyenletes tésztacsíkokat csinál, nagyon guszta! :))<br /><br />Gratulálok a szülinaposnak! :)<br /><br />Én nem vagyok különösebben mákrajongó, de érdekes a mákostésztát nagyon szeretem. Még kalácsban is szeretem töltelékként. De a mákos kevertekért már nem vagyok anynira oda. hacsak nincs rajtuk legalább olyan vastag tejszínes-selymes krémréteg, mint maga a tészta... :))))duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-38608078646679063822009-05-09T18:50:00.000+02:002009-05-09T18:50:00.000+02:00Makka!
Én először valami komolyabb gépet akartam, ...Makka!<br />Én először valami komolyabb gépet akartam, ami mindenféle alakra formázza is, de olyan drágák voltak, hogy egy időre beértem ezzel. Ráadásul hová is tennék egy nagyobb gépet?<br />A mákot mi is imádjuk mindenféle formában, de azért a tésztát hidegen...hm...kihagynám.<br /><br />"saját levében"!<br />Csak az a baj, hogy ilyenkor megint késztetést érzek a nyersen történő befalatozására...erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-43729816999126595352009-05-09T18:21:00.000+02:002009-05-09T18:21:00.000+02:00A gyúródeszkán száradó tészta látványa - hát ezért...A gyúródeszkán száradó tészta látványa - hát ezért érdemes házilag gyúrni néha-néha."saját levében"https://www.blogger.com/profile/02512085899978922450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-41279335438722821072009-05-09T17:27:00.000+02:002009-05-09T17:27:00.000+02:00Nagyon gusztusos ez a tészt!
Ilyen tésztagépet én ...Nagyon gusztusos ez a tészt!<br />Ilyen tésztagépet én is szeretnék. Van egy marha nagy, ami meg is gyúrja, de azt nem tudom használni.<br />Nálunk S. a mákrajongó, ő úgy eszi a mákos tésztát, hogy tocsogjon a jó cukros mákban.:) Hidegen is imádja.Makkahttps://www.blogger.com/profile/07018746261664042601noreply@blogger.com