tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post3749436618116178453..comments2023-10-21T11:30:30.364+02:00Comments on NAPMÁTKA TŰZHELY - ÉLET ÉS ÉTEL MAGYARORSZÁGON: Komjáti komló - krumplilángos - közvélemény-kutatáserős ildikóhttp://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-89378659708258908112009-11-22T18:07:26.158+01:002009-11-22T18:07:26.158+01:00Komlólével készítettem régebben kenyeret.Komlólével készítettem régebben kenyeret.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-52132909501690880132009-11-11T13:57:26.509+01:002009-11-11T13:57:26.509+01:00Kicsit belekeveredtem a mondanivalómba... Igen, tu...Kicsit belekeveredtem a mondanivalómba... Igen, tudom, a tócsni más, a flatyeszra gondoltam... A krumplilángost nevezik így felénk... Gyakorlatilag ugyanez a recept, és igen, vagyis nem bő olajban sütve, hanem sütőben... ;o)Felhőlányhttps://www.blogger.com/profile/14244233011831387490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-40248898335239401942009-11-11T09:01:02.191+01:002009-11-11T09:01:02.191+01:00Egyik ében óra most jó nagyot reccsent
Nem bírta a...Egyik ében óra most jó nagyot reccsent<br />Nem bírta a fája, úgy látom, hogy szétment<br />Nem jó ez már széknek, időt sem mér régen<br />Ébenfája tüzét ábrándozva nézem...Hanczurhttps://www.blogger.com/profile/03540671007488194230noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-9617005716577637612009-11-11T08:23:28.373+01:002009-11-11T08:23:28.373+01:00Tócsni nálunk is készül, s azt tényleg bő zsiradék...Tócsni nálunk is készül, s azt tényleg bő zsiradékban sütjük, de azt reszelt nyers krumpliból, lisztből készítjük. Van is fenn a blogomon.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-18754661359382825822009-11-10T20:46:51.984+01:002009-11-10T20:46:51.984+01:00Felénk tócsninak nevezik a krumplilángost, Mamám é...Felénk tócsninak nevezik a krumplilángost, Mamám és Nagymamám is készíti. Én a bő olajban sütés miatt hanyagolom... de szeretem... :)Felhőlányhttps://www.blogger.com/profile/14244233011831387490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-2067885821827663442009-11-10T18:37:42.847+01:002009-11-10T18:37:42.847+01:00Köszönöm mindenkinek a segítséget! Szemezgetem az ...Köszönöm mindenkinek a segítséget! Szemezgetem az ötleteket....erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-73032406628996030002009-11-10T09:06:20.093+01:002009-11-10T09:06:20.093+01:00Tettem föl hozzám egy bejegyzést a komlóról! :)Tettem föl hozzám egy bejegyzést a komlóról! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-80245006286845007622009-11-10T08:44:38.667+01:002009-11-10T08:44:38.667+01:00Hm... én is emlékszem erre a lángosra. Anyu szokta...Hm... én is emlékszem erre a lángosra. Anyu szokta csinálni, mikor maradt főtt krumpli.<br />Én a komlós kovászos kenyérről hallottam, aputól. Azt mondja, nincs is annál finomabb!duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-75427302703911922502009-11-09T15:20:40.865+01:002009-11-09T15:20:40.865+01:00a komló sörbe való! :) láttam is hogyan csinálta H...a komló sörbe való! :) láttam is hogyan csinálta Hugh a River Cottageben ;) én erről a teaként ivásról nem hallottam még, én azt olvastam, hogy a párnába kell tenni a komlót, és úgy is segít az alvásban. <br />a krumplilángos pedig ki lesz próbálva, köszi!chiliihttp://chilii.blogter.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-67165227075038537682009-11-08T19:13:40.086+01:002009-11-08T19:13:40.086+01:00Sparhelt tetején sütve, olvasztott zsírral megkenv...Sparhelt tetején sütve, olvasztott zsírral megkenve, nem is volt attól jobb!Vestahttps://www.blogger.com/profile/10147366506076451201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-35744995316282273122009-11-08T18:24:26.278+01:002009-11-08T18:24:26.278+01:00Krumplilángosként ettem gyerek koromban és a sparh...Krumplilángosként ettem gyerek koromban és a sparhelt tetején sült, mint Palócprovence írja, de mi csak sósan ettük. Száraz serpenyőben sütöttem már én is, hogy a gyerekeim is megismerjék.Daisyhttps://www.blogger.com/profile/00983990090635484992noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-27637131165479935412009-11-08T14:33:19.084+01:002009-11-08T14:33:19.084+01:00Nálunk krumplilaska vagy egyszerűen csak laska. Dé...Nálunk krumplilaska vagy egyszerűen csak laska. Dédanyámnál még a sparhelt tetején sült, otthon a rezsó vasán, én pedig száraz, azaz olaj nélküli palacsintasütőben sütöm. Utólag kell olvasztott zsírral, esetleg olajjal megkenni. Sózva, de cukrozva is finom! :)<br /><br />A komlót kenyérsütéshez is lehet használni. Itt írtam is a komlós korpa készítéséről:<br />http://palocprovence.blogspot.com/2009/08/kenyer-paloc-konyhan.htmlPalócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-27211914167706519762009-11-08T12:21:51.990+01:002009-11-08T12:21:51.990+01:00Juj ezt hamar meg kell sütnöm!Juj ezt hamar meg kell sütnöm!chriesihttps://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-71476808753215034622009-11-08T12:17:04.658+01:002009-11-08T12:17:04.658+01:00Nagyon szeretjük! Szigetközben ez a krumpliberé, d...Nagyon szeretjük! Szigetközben ez a krumpliberé, de kéz között lapított lepénykéket készítünk vizes kézzel, és palacsintasütőben, kevés olajban sütjük. <br />Kedves Napmátka, gratulálok, élmény ezt a blogot olvasni!Hedvighttps://www.blogger.com/profile/00680040382828829971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-6163500801894016502009-11-08T12:16:52.487+01:002009-11-08T12:16:52.487+01:00Ezt biztosan ki fogom próbálni! Amit sóval lehet m...Ezt biztosan ki fogom próbálni! Amit sóval lehet megszórni vagy fokhagymával kenegetni, mindig jöhet.:)<br />Régen a nagymamám is csinált krumplilángost, de már nem emlékszem rá, hogyan. Abban biztos vagyok, hogy kerek volt és baracklekvárt adott hozzá mindig. Már annak, aki megette, mert én aztán akkoriban szinte semmit.<br /><br />A komlóhoz: a zsenge hajtásai úgy használhatók, mint a spárga.<br />Virága száraz csokrokba vagy füzérekbe használható.<br />Egy csésze komlótea lefekvés előtt hasznos nyugtató (azt tudni kell róla, hogy dög keserű), de kontraindikált depresszió esetén.<br />Jól keverhető macskagyökérrel, amely csökkenti a feszültséget és a szorongást, valamint golgotavirággal is.Makkahttps://www.blogger.com/profile/07018746261664042601noreply@blogger.com