tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post4087012729198055955..comments2023-10-21T11:30:30.364+02:00Comments on NAPMÁTKA TŰZHELY - ÉLET ÉS ÉTEL MAGYARORSZÁGON: Színaranyba zárt mézes-csípős fokhagymaerős ildikóhttp://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-68720594419959112722008-07-09T19:41:00.000+02:002008-07-09T19:41:00.000+02:00Köszönöm!Köszönöm!Milliehttps://www.blogger.com/profile/03248183892386461660noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-295076836619439962008-06-28T14:37:00.000+02:002008-06-28T14:37:00.000+02:00Íme a tárkonyos változat (ezt sajtokhoz és hurkafé...Íme a tárkonyos változat (ezt sajtokhoz és hurkafélékhez ajánlom):<BR/><BR/>Hozzávalók 2 kisebb (kb. 750 ml-res) üveghez:<BR/>12 nagy fej fokhagyma<BR/>1l száraz fehérbor<BR/>2 dl 10%-os ecet<BR/>12 dkg cukor<BR/>2 cseresznyepaprika<BR/>2 babérlevél<BR/>1 csokor tárkonylevél<BR/>1 ek só<BR/>egész fekete bors<BR/>mustármag<BR/><BR/>A bort az ecettel, cukorral, sóval és a fűszerekkel felforraljuk. A cseresznyepaprikákat egyben adjuk hozzá. A megtisztított fokhagymát 5 percig főzzük ebben a lében. Ezután levével együtt egy üvegedénybe vagy befőttesüvegbe töltjük és lefedve másnapig érleljük. Másnap ismét felforraljuk és még 5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni. A fokhagymát két kis üvegbe osztjuk és rászűrjük a páclét. A benne főtt fűszerekből tehetünk az üvegbe: egészborsot, mustármagot, tárkonyt és babérlevelet. Légmentesen lekötjük és hűvös, sötét helyen tároljuk. Felbontás után tegyük hűtőbe.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-75420178237056808132008-06-27T21:51:00.000+02:002008-06-27T21:51:00.000+02:00Holnapra felidézem a tárkonyos változatot, és bepö...Holnapra felidézem a tárkonyos változatot, és bepötyögöm. Köszi a türelmet.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-80277482628327246032008-06-27T21:27:00.000+02:002008-06-27T21:27:00.000+02:00ihletet, termésetesen egy t-vel... ez a laptop bil...ihletet, termésetesen egy t-vel... ez a laptop billentyűzet nagyon érzékeny...Milliehttps://www.blogger.com/profile/03248183892386461660noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-34373146863017488522008-06-27T21:26:00.000+02:002008-06-27T21:26:00.000+02:00Ez nagyon jól hangzik! Beírod a tárkonyos verziót ...Ez nagyon jól hangzik! Beírod a tárkonyos verziót is? Régebben én is rendszeresen marináltam fokhagymát, de csak a snassz mstármag, koriander, bors, babérlevél kombót használtam, ecettel savanyítottam. De most ihletett kaptam. <BR/>A bejegyzésed címe pedig egyenesen költői :-D<BR/>Gratulálok!Milliehttps://www.blogger.com/profile/03248183892386461660noreply@blogger.com