tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post5724030356133928141..comments2023-10-21T11:30:30.364+02:00Comments on NAPMÁTKA TŰZHELY - ÉLET ÉS ÉTEL MAGYARORSZÁGON: Gyümölcslekvár (nyírfacukorral)erős ildikóhttp://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-57965950819334717322012-06-09T17:44:39.996+02:002012-06-09T17:44:39.996+02:00Kedves Andi!
Bocsánat, figyelmetlen voltam, Te nád...Kedves Andi!<br />Bocsánat, figyelmetlen voltam, Te nádcukrot írtál. Annak idején használtam azt is, úgy gondolom, ebben az esetben is lehet 1:1 az arány a két cukor viszonylatában, de leginkább ízlés szerint.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-39521761795992522382012-06-09T14:14:27.285+02:002012-06-09T14:14:27.285+02:00Kedves Andi!
A nyírfacukor és a répacukor 1:1 arán...Kedves Andi!<br />A nyírfacukor és a répacukor 1:1 arányban használható, de én elég kevéssé édesítek, így lehet, hogy másnak savanykás ez a lekvár. Ízlés dolga. <br />A minél kevésbé feldolgozott élelmiszerek előnyben részesítésével teljes egészében egyet értek. Nekem nem lényegi elem a nyírfacukor, van itthon, ritkán használom. Tudomásom szerint nem mindegyik készül kukoricából, minőségtől függ. De nem is fontos nekem, egyébként sem olcsó, viszont a répacukorral voltak gondjaink, azt inkább mellőzöm, meg úgy egyáltalán, a túl sok édesített dolgot. A margarin pártját nem tudom fogni, ahogy a legtöbb olajét sem, nálunk tisztított vaj, zsír és néhány hideg sajtolású olaj szerepel. Méz jöhet, mértékkel. Tejterméket (néha/néhány kivétellel) nem fogyasztunk, mert egyrészt jobban érezzük magunk nélküle, másrészt az élővilágban egyetlen emlős sem fogyasztja más emlős anyatejét, úgy gondoljuk, ez az ember esetében sem természetes. Persze nemcsak személyenként, hanem minden korban változik, hogy mit tartunk egészségesnek.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-7347397286560961142012-06-09T08:42:21.553+02:002012-06-09T08:42:21.553+02:00Szia,
ha nem nyírfacukorral akarom elkészíteni, ak...Szia,<br />ha nem nyírfacukorral akarom elkészíteni, akkor kb. mennyi (nád)cukor szükséges hozzá? <br />A nyírfacukor egyébként kukoricaszárból és -csutkából készül, semmi köze a nyírfához. Nekem kicsit hasonlít a "margarin kontra vaj" koncepcióra, nem is olyan régen még a margarint tartották a legegészségesebb zsiradéknak, azóta már kiderült róla, hogy sokkal károsabb a szervezetre, mint a vaj. Ugyanezt a felhajtást érzem a nyírfacukorral kapcsolatban, elég nagy energiákat fektetnek a bevezetésébe /lásd: paleo diéta, glikémiás index stb/ <br />Én annak vagyok a híve, hogy a természetben közvetlenül előforduló, minél kevesebb feldolgozási szakaszon áteső ételek a legegészségesebbek, pl. tej, vaj, méz stb.Andinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-35005430306134332422012-06-07T20:57:26.697+02:002012-06-07T20:57:26.697+02:00Köszönöm szépen a dicséretet! Mindig örülök, ha va...Köszönöm szépen a dicséretet! Mindig örülök, ha valaki hasznosnak találja az írásaimat!<br /><br />Mostanság ugyan sokkal visszafogottabb vagyok befőzés terén, hiszen nincs értelme évekre felhalmozni készleteket. Tavaly nem is nagyon tettem el gyümölcsöt, a paprika, paradicsom, lecsó, zakuszka, tésztaszósz vonal volt erős helyette. Ezek tényleg sokoldalúan fölhasználhatók, jóval ízletesebbek, mintha szezonon kívül venném a belevalókat, meg nem utolsósorban akkor volt a legkedvezőbb áron minden (már ami nem termett a Tanyán).Dulminahttps://www.blogger.com/profile/01523896080860646568noreply@blogger.com