tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post5915567334475007457..comments2023-10-21T11:30:30.364+02:00Comments on NAPMÁTKA TŰZHELY - ÉLET ÉS ÉTEL MAGYARORSZÁGON: Narancsos aprófánk (tojás nélkül)erős ildikóhttp://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-74353045046818089232009-01-19T16:59:00.000+01:002009-01-19T16:59:00.000+01:00Kedves Ági!Megtisztelsz, nagyon köszönöm a baráti ...Kedves Ági!<BR/>Megtisztelsz, nagyon köszönöm a baráti ölelést. Igyekszem én is továbbadni, hogy másnak is jusson belőle...erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-38058314320808384732009-01-19T16:58:00.000+01:002009-01-19T16:58:00.000+01:00Kedves Csutkababa!Szerintem nem bánod meg, de én s...Kedves Csutkababa!<BR/>Szerintem nem bánod meg, de én sem bánom, ha megosztod velem (velünk), hogy sikerült, hogy ízlett.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-17927821043952929872009-01-19T09:14:00.000+01:002009-01-19T09:14:00.000+01:00Ma megsütöm ezt a fánkot!!!!:)Ma megsütöm ezt a fánkot!!!!:)csutkaildahttps://www.blogger.com/profile/05119687317984487017noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-32000188723287104832009-01-19T08:56:00.000+01:002009-01-19T08:56:00.000+01:00Csatlakozom a kelt tészta imádók táborához, bár én...Csatlakozom a kelt tészta imádók táborához, bár én a tojásosokért is oda vagyok (palacsinta, piskóta, stb.)<BR/><BR/>De most egy nagy ölelést küldenék neked, főleg ezért meg a többi fantsztikus receptedért!<BR/><BR/>Ági<BR/><BR/>http://agifoz.blog.nlcafe.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=87735Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-1570098976802921012009-01-18T20:09:00.000+01:002009-01-18T20:09:00.000+01:00Hanczúr, neked is igazságod vagyon!Kotkoda... :-))...Hanczúr, neked is igazságod vagyon!<BR/>Kotkoda... :-)))<BR/><BR/>Én is legtöbbször csak 1 tojást teszek a palacsintába, szokták is mondani hogy istani, olyan "strandos" lehelletvékony palacsintákat sütök. <BR/>Én is a kelt tésztákért vagyok oda, szerintema legfinomabbak. Egyébként egyáltalán nem vagyok édesszájú, a karácsonyi bejglimből pl. sikerült is 1 !!! szeletet ennem, azt is csak kóstolás végett. Pedig nagyon fini volt, de tényleg ritkán fanyalodom édességre.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-31742755015242621532009-01-18T16:26:00.000+01:002009-01-18T16:26:00.000+01:00Nekem alapvetően az a gondom, ha egy sütiből kiére...Nekem alapvetően az a gondom, ha egy sütiből kiérezni a (sok) tojás ízét, meg ha csak azért kerül bele, mert a receptben benne van.<BR/>A tojás nekem ritkán esik jól, s akkor sem süteményben, hanem egy hideg szendvicskrémben, esetleg töltött változatban. A kaszinó-tojást (nem a boltit) nagyon szeretem.<BR/>A palacsintát évek óta tojás nélkül sütöm (mondhatjátok joggal, hogy akkor az nem is palacsinta, de még nem találtam ki rá külön nevet). Olyan is előfordul, hogy teszek bele egy tojást, nem többet (függetlenül a többi hozzávaló mennyiségétől). A fentiekből már kitalálható, hogy piskótát nem szoktam sütni (ezt azért tényleg nehéz lenne tojás nélkül - ha maradunk a név tényleges tartalmánál). Kevert és égetett tészták is ritkán kerülnek az asztalra. Ezek esetében szintén igyekszem a tojás-tartalmat csökkenteni, de a sütőporért sem rajongok, így az is csak módjával jöhet szóba. Nos, a végén még kiderül, hogy gyakorlatilag a hajtogatott-leveles-vajas és az élesztős-kovászos tésztákat szeretem leginkább. Nem tagadom. S mivel itthon én főzök, a többiek is ezt szeretik :)<BR/>De komolyra fordítva, néha (váratlanul) betoppan egy barátunk, aki amúgy is allergiás a tojásra, s ilyenkor egész jól jön, ha épp tojás-mentes süti készült nálunk.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-40109565830847290772009-01-18T15:14:00.000+01:002009-01-18T15:14:00.000+01:00Én azért a történelemben is keresném az okát.Az en...Én azért a történelemben is keresném az okát.<BR/>Az ennivaló nehéz fizikai munkához szolgáltatott tüzelőanyagot, és nem a hivatali billentyűkoptatáshoz. Ráadásul ott káráltak a tyúkok a ház körül, és napi program lehetett körbejárni tojás után a baromfi udvart. Ezek után nem csodálkozom, hogy aki nem kifejezetten másoknak termelt, az beosztotta mindenfélébe a tojást is.<BR/>Ma először felütni a könyvet, megnézni a hozzávalókat, majd fejben-papíron bevásárolni és ha épp kifogyott, nincs is ott Kotkoda, akitől el lehet venni.<BR/>Így könnyen kiderül, ha nincs is rá szükség.Hanczurhttps://www.blogger.com/profile/03540671007488194230noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-36527957737677213592009-01-17T23:56:00.000+01:002009-01-17T23:56:00.000+01:00Nagyon szép szalagosak!És narancsos, az csak jó le...Nagyon szép szalagosak!<BR/>És narancsos, az csak jó lehet!<BR/><BR/>Egyébként, ez tényleg így van, minnél régebbi egy szakikönyv, annál több tojást ír mindenhez. Én pl. a Horváth Ilonát rendszeresen használom, de sok receptjénél vagy teljesen tojás nélkülire vettem a figurát, vagy lecsökkentettem a tojások számát. És a keltekhez nem kell tényleg tojás. Sokkal lágyabb marad a tészta később is, 1-2 naposan, ha nincs benne tojás.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-6778556276779912602009-01-17T20:24:00.000+01:002009-01-17T20:24:00.000+01:00A csörögét nagyon szeretem én is, azt akár többnap...A csörögét nagyon szeretem én is, azt akár többnaposan is szívesen rágcsáljuk.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-23191795351783300232009-01-17T19:44:00.000+01:002009-01-17T19:44:00.000+01:00Nagyon szimpatikus! Tudod a tojás nélkülisége miat...Nagyon szimpatikus! Tudod a tojás nélkülisége miatt még egy plusz ötöst kapsz!!!<BR/>Csörögét csináltam tegnap is és ma is, majd felrakom. Szalagos még idén nem készült. Narancslével is csináltam már.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-87366739315612682492009-01-17T16:13:00.000+01:002009-01-17T16:13:00.000+01:00Ígéretesnek tűnik! :)Ígéretesnek tűnik! :)Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.com