tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post7673550797624824251..comments2023-10-21T11:30:30.364+02:00Comments on NAPMÁTKA TŰZHELY - ÉLET ÉS ÉTEL MAGYARORSZÁGON: A pörköltrőlerős ildikóhttp://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-63815931029485408742009-04-18T17:06:00.000+02:002009-04-18T17:06:00.000+02:00Napmátka,
értelek, és igazad is van teljesen!
Érde...Napmátka,<br />értelek, és igazad is van teljesen!<br />Érdekes, mert a vörösboros marhát azt pl.nagyon szeretem....<br /><br />Aztán a húslevesben a karajcsontot szintén nem lehet kihagyni-anyósom szerint, márpedig eszméletlen levest főz , mindig 3 féle húsból(szárnyas+karajcsont+marha).<br /><br />Azt is szeretem főtt zöldségekkel...trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-17431678704337991002009-04-18T15:59:00.000+02:002009-04-18T15:59:00.000+02:00Tudjátok, hogy én sem vagyok húsos, de nincsenek k...Tudjátok, hogy én sem vagyok húsos, de nincsenek kivételeim sem: marhát, halat, disznóhúst, csirkét, birkát, kacsát, ludat alkalomadtán megeszek. Na jó, talán a pulykáért és a nyúlért nem rajongok, kicsit édeskés nekem a húsa.<br />Trinity! Nem azt mondtam, hogy csak disznóból főhet pörkölt, más hús is remek bele - akár a csirke is -, csak nem a legszárazabb részek. Ha melléből készül, akkor legalább a bőrét érdemes rajtahagyni, illetve benne a csontokat minimum a főzés alatt. Más az íze... Tálaláskor meg el lehet távolítani a nemszeretem részeket.<br />Duende!<br />Köménnyel még nem próbáltam (csak a sültekhez szoktam tenni), de fogom!erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-76126510401883057702009-04-18T06:44:00.000+02:002009-04-18T06:44:00.000+02:00:)))
Tinity, te vagy a szabályerősítő! :)
Csirke...:)))<br /><br />Tinity, te vagy a szabályerősítő! :)<br /><br />Csirkepörkölt? Jöhet. De kizárólag vagy szárnyából (imádjuk), vagy zuzából (isteni)! :)<br /><br />Én disznóhús párti vagyok. Sem a marhát, sem a csirkét, sem a pulykát nem szeretem igazán. Néha-néha elmegy, de ritkán.<br /><br />Bár hozzáteszem, nagy húsevő sem vagyok. Szeretem a husit, de inkább zöldséges-tésztás-gyümölcsös vagyok.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-15708863861856515972009-04-18T01:21:00.000+02:002009-04-18T01:21:00.000+02:00Szánom-bánom: tudom, nem az igazi, de nem szeretem...Szánom-bánom: tudom, nem az igazi, de nem szeretem a disznóhúst-a gyerekeim meg főképp...Még néha(ha az kerül az asztalra), a szűzpecsenyéről is le kell tagadni a származását:))<br />Szóval mi vagyunk a kivétel, akik csirkemellből főzik a pörköltet! Beletanultam: sok vöröshagymával, paprikával-paradicsommal: finom..Szerencsére a nokedli vagy tarhonya az mehet hozzá:)trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-43590626619259104052009-04-17T21:29:00.000+02:002009-04-17T21:29:00.000+02:00Köszi szépen! Nagyon jó ötlet volt írni róla. Mind...Köszi szépen! Nagyon jó ötlet volt írni róla. Mindenki főz pörköltet, de mindenki kicsit másképpen.<br />A több variáció pedig kipróbálható így. Ki is fogom. Főleg a zsírtalan változatot, úgy még én sem készítettem soha.<br /><br />Tényleg, nálam még nincs is pörkölt a blogon! :))<br />Mert nagyon ritkán főzök. A párom a munkahelyén sokszor azt kap ebédre vagy vacsorára. És mikor itthon bebuzdulnék, hogy pörkütt nokellivel! - akkor közli: tegnap azt vacsizott. Na akkor ilyenkor ugye... :( Menü módosítva.<br /><br />Egyébként az enyében is csak sok vöröshagyma, pirospaprika van és ennyi. Nyáron paprika és paradicsom is kerül bele, természetesen. De más fűszer nem. Illetve de. Néha kevés köménymagot is teszek hozzá. Nem mindig, csak ha olyanom van.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-81001286275112224562009-04-17T20:53:00.000+02:002009-04-17T20:53:00.000+02:00én mind két verziót megvettem:)) nagyon szép lett ...én mind két verziót megvettem:)) nagyon szép lett a fotó is;)Ízlésszindrómahttps://www.blogger.com/profile/09073221679550430290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-6322306440961713082009-04-17T16:25:00.000+02:002009-04-17T16:25:00.000+02:00Én is csak a húspirítás után teszem rá a paprikát....Én is csak a húspirítás után teszem rá a paprikát. Bográcsban csak néha főzzük, viszont csípősen mi is szeretjük. A tarhonya ritkán jut eszembe, nálunk inkább nokedlival járja. De így is, úgy is finom - mondom ezt annak ellenére, hogy ritkán kívánom a pörköltet, inkább párom és Apukám kedvéért fő.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-55549643871942749692009-04-17T15:54:00.000+02:002009-04-17T15:54:00.000+02:00Az enyém öszvér verzió, mert megpirítom a hagymát,...Az enyém öszvér verzió, mert megpirítom a hagymát, de a húst megpörkölöm és csak utána paprikázom. Mi úgy szeretjük a legjobban, ha bográcsban készül, és a végén külön edényben megpirított tarhonya megy bele.<br />Ja, és lapockából főzöm. Egyébként gáztűzhelyen szerintem akkor a legjobb, ha az edénybe éppen belefér a hús, nincs helye úszni. ÉS legyen csípős:-)Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/08834064963289742685noreply@blogger.com