tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post4630495757739714142..comments2023-10-21T11:30:30.364+02:00Comments on NAPMÁTKA TŰZHELY - ÉLET ÉS ÉTEL MAGYARORSZÁGON: Napon készülő rózsaszirup - kísérleterős ildikóhttp://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-37124957812285615302009-05-14T08:45:00.000+02:002009-05-14T08:45:00.000+02:00Renáta!
Ez szirup néven szerepel.Más, mint a rózsa...Renáta!<br />Ez szirup néven szerepel.Más, mint a rózsavíz.<br />A rózsavizet (Bulgáriában is) tudtommal lepárlással készítik (olyat is akarok, de majd később.)<br />Persze ez is jó lehet süteményekbe.<br />Egyelőre nagyon kevés folyadékot termel, miközben arra is figyelnem kell, hogy ne kezdjenek romlani a szirmok. A cukor mennyiségén - ahogy írtam - nagyon sok múlhat.<br />Sajnos a napsütés szünetel, mióta belekezdtem a dologba.<br />De az eredményről mindenképp beszámolok...erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-72551552212854503222009-05-14T06:11:00.000+02:002009-05-14T06:11:00.000+02:00Mennyi folyadékot "termel"?
Készen vásárolt rózsav...Mennyi folyadékot "termel"?<br />Készen vásárolt rózsavizem van, de nem sűrűn használom, inkább keleti édességekhez.<br />Anno Bulgáriában láttam sok-sok rózsavizet.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-21819281677312749852009-05-12T23:54:00.000+02:002009-05-12T23:54:00.000+02:00Hihetetlen a kitartásod és a kísérletező kedved......Hihetetlen a kitartásod és a kísérletező kedved...várom a fejleményeket!trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-87273908283737456852009-05-12T19:30:00.000+02:002009-05-12T19:30:00.000+02:00Bekukucskáltam és rózsaillatot érzek:)Bekukucskáltam és rózsaillatot érzek:)Katahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-70561786077306669322009-05-12T18:46:00.000+02:002009-05-12T18:46:00.000+02:00Ismét nem csalódtunk benned, nagyon izgalmas! :))Ismét nem csalódtunk benned, nagyon izgalmas! :))Limarahttps://www.blogger.com/profile/04616222469318529835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-8496973434418192872009-05-12T17:26:00.000+02:002009-05-12T17:26:00.000+02:00Varázslatos illatok terjenghetnek arrafelé :-)
Kí...Varázslatos illatok terjenghetnek arrafelé :-)<br /><br />Kíváncsian várom a fejleményeket!Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-79689525880558069142009-05-12T17:16:00.000+02:002009-05-12T17:16:00.000+02:00Lányok!
Már vannak apró pozitív jelek az üvegben, ...Lányok!<br />Már vannak apró pozitív jelek az üvegben, folyamatosan figyelem (na jó, közben azért dolgozom is.)<br />Baklava: én is szeretem, néhányszor már csináltam, de sajnos a blogon nincs megörökítve. Pedig nagyon büszke voltam rá, hogy nemcsak finom, de szép is lett!<br />Párom mondjuk nem rajong a keleti édességekért, de azért elfogy...<br />Rózsavíz: az igazi lepárlással készül, bár vannak főzős-áztatós receptek is.<br />Ez most más dolog - szirup lesz (ha lesz), de persze ez is jó lehet sok mindenbe.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-19169698048606297082009-05-12T17:11:00.000+02:002009-05-12T17:11:00.000+02:00Nagyon izgalmas a kísérlet! :))
Várom a fejleménye...Nagyon izgalmas a kísérlet! :))<br />Várom a fejleményeket! :)<br /><br />És akkor készíthetsz IGAZI baklavát!!! De jó neked...imádom, a kedvenc sütim, és rózsavív mindenképpen kell bele. Ez az esszencia pedig talán még intenzívebb lesz.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-42264400391489673242009-05-12T14:01:00.000+02:002009-05-12T14:01:00.000+02:00remélem sikerülni fog :)remélem sikerülni fog :)chriesihttps://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-75016703060181039192009-05-12T13:51:00.000+02:002009-05-12T13:51:00.000+02:00Nagyon jó olvasgatni a kísérletező kedved és nézeg...Nagyon jó olvasgatni a kísérletező kedved és nézegetni a sok finomságot, ami készül. Biztos percek alatt feltalálnád magad egy lakatlan szigeten, ahol "nincs mit enni" :) Nagymamát készített rózsaszirupot, de hogy hogyan arra nem emlékszem, csak arra, hogy nagyon szerettem.ManóAnyóhttps://www.blogger.com/profile/12346124585014400209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-7352243361061524402009-05-12T13:30:00.000+02:002009-05-12T13:30:00.000+02:00csak ámulok, és bámulok :)
nagyon tetszik, amit a ...csak ámulok, és bámulok :)<br />nagyon tetszik, amit a virágokkal művelsz! én csak rózsavizet, és narancsvirágvizet szoktam használni - boltit, de egyre jobban izgat az ibolya pl. örülök, h olvashatok nálad ilyesmiről, és sok sikert! :)nanahttps://www.blogger.com/profile/03565624788613133315noreply@blogger.com