tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post5653334511443636264..comments2023-10-21T11:30:30.364+02:00Comments on NAPMÁTKA TŰZHELY - ÉLET ÉS ÉTEL MAGYARORSZÁGON: A petrezselyemről és más zöldfűszerekről...erős ildikóhttp://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-75300289636097509392009-05-09T15:58:00.000+02:002009-05-09T15:58:00.000+02:00Duende!
Nagyon örülök, hogy tetszik. Nem is gondol...Duende!<br />Nagyon örülök, hogy tetszik. Nem is gondoltam, hogy ilyen érdeklődést kap. Ez csak egy egyszerű ötlet, nekem praktikus.<br /><br />Trinity!<br />Köszönöm szépen a jókívánságokat!<br />Párom nevében is!<br /><br />Lúdanyó!<br />Sajnos fogalmam sincs meddig áll el, mert mindig elfogy. Ami biztos: hónapokig igen. Semmi baja sem lesz. Valószínűleg egy hűvös-sötét kamrában is jól elállna, de nekem az itt nincs, ezért szoktam a hűtő oldalába tenni. Egyébként az a fontos minden ilyen olajnál, hogy ne legyen vizes a zöldfűszer, amikor beleturmixolod. Akkor nincsen gond.<br />Épp csak annyi olajat teszek rá, amivel könnyen megforgatja a leveleket a turmix. S persze a zöld szárát is mindig beleteszem, miért ne.<br /><br />Renáta!<br />Cserépben nekem nem marad meg, nem szereti az itteni konyhát. Mire valamennyi kinőne, azt egy csapással leírtom (felhasználom), s szegény próbálkozhat újra.<br />Amúgy a gyerekek hozzáállását megértem. Gyerekkoromban én sem rajongtam az egyben belefőzött levélért, öreg zellerért, karalábéért. De a húslevesből ezeket könnyen ki lehet emelni (s majd az veszi el, aki szereti), a zöldséges levesekhez pedig olyan apróra vágható a zöldfűszer, hogy fel sem tűnik, legfeljebb a színe.<br />A krémleveseidben meg tényleg nem találják meg!erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-92090544663826448422009-05-09T14:34:00.000+02:002009-05-09T14:34:00.000+02:00Hű, egy újabb csoda!!! Látom mindig megtalálod a m...Hű, egy újabb csoda!!! Látom mindig megtalálod a módját, hogy átmentsd az ízeket.<br />Cserépben nem marad meg?<br />gyerekkoromban nem szerettem a petrezselymet, most meg már csak mosolygok, amikor a gyerekek kihalásszák, kiteszik a tányér szélére, hidegrázást kapnak egy kis levéltől, mert már egy ideje megszerettem, mint ahogy a fehér répát, karalábét, zellert stb. Minek teszed bele? - kérdezik. <br />Hogy jó íze legyen... felelem ugyanúgy, ahogy nekem mondták annak idején...Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-3536134030468585822009-05-09T08:07:00.000+02:002009-05-09T08:07:00.000+02:00Tényleg nagyon jó ötlet ez az olajos petrezselyem,...Tényleg nagyon jó ötlet ez az olajos petrezselyem, ráadásul gyönyörű szine van. Meddig áll el így a hűtőben?lúdanyóhttps://www.blogger.com/profile/17160324212847448302noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-35104518579558875392009-05-09T00:56:00.000+02:002009-05-09T00:56:00.000+02:00Ez az ötlet: petrezselyem olajban:erre vevő vagyok...Ez az ötlet: petrezselyem olajban:erre vevő vagyok! Mindig megszárad a cserepes.....<br />A kertben meg félek, a macskák lepisilik...Nem merem kiültetni!<br /><br />Párod blogját olvastam, írtam is, izgalmas úton indultok el, sok sikert hozzá!!!trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-20162860704460611002009-05-09T00:11:00.000+02:002009-05-09T00:11:00.000+02:00Ezt megcsinálom! Nagyon guszta és kívánatos az az ...Ezt megcsinálom! Nagyon guszta és kívánatos az az uborka! <br />Ráadásul szinte mindenhez eszem petrezselymet, illetve ennék, csak sokszor nincs kedvem összevágni... De ha van egy kis üvegcse elkészítve a hűtőben... mennyivel egyszerűbb. Szuper ötlet! Megcsinálom! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-22954964159631340312009-05-08T21:30:00.000+02:002009-05-08T21:30:00.000+02:00Azért egyszer majd én is kipróbálom. De ez is a no...Azért egyszer majd én is kipróbálom. De ez is a nomádportán lenne célszerű, mert ott van füstölőnk.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-77158391043226342782009-05-08T21:18:00.000+02:002009-05-08T21:18:00.000+02:00Amikor hazahoztuk a füstölésből, hagytuk kicsit ál...Amikor hazahoztuk a füstölésből, hagytuk kicsit állni, aztán feldaraboltuk. A csülökrészénél nagyobb darabot tettünk el húsvétra, a többit pedig felszeletelve beraktam a mélyhűtőbe. Azt hiszem, már csak egy vastagabb szelet van.<br />Egyébként ne gondolj túl nagy dologra, vettem egy egész lapockát, sóval elmorzsoltam egy fej fokhagymát, azzal bekentem a hús felőli részét meg a csontok mellé betuszkoltam, aztán leszórtam elég sok sóval, hogy nagyjából ellepje. Ebben állt 1 hónapig, aztán pár nap száradás után ment a füstre.<br />A só egy idő után megfolyósodik, akkor mindennap locsolgatni és forgatni kell.Makkahttps://www.blogger.com/profile/07018746261664042601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-59900696621867753182009-05-08T20:49:00.000+02:002009-05-08T20:49:00.000+02:00Saját sonka? Az igen! Hogyhogy maradt még húsvétró...Saját sonka? Az igen! Hogyhogy maradt még húsvétról?erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-74825615244767347552009-05-08T20:34:00.000+02:002009-05-08T20:34:00.000+02:00Azt az uborkát nagyon megkívántam most, milyen jó ...Azt az uborkát nagyon megkívántam most, milyen jó lett volna a vacsorára evett pár falat saját pácolású sonkához!:)Makkahttps://www.blogger.com/profile/07018746261664042601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-35576060711017729782009-05-08T16:53:00.000+02:002009-05-08T16:53:00.000+02:00Köszönöm a véleményed, s hogy be-benézel hozzám!Köszönöm a véleményed, s hogy be-benézel hozzám!erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-17390467065526760082009-05-08T16:50:00.000+02:002009-05-08T16:50:00.000+02:00Medvehagymát tettem el így, nagyon más az íze turm...Medvehagymát tettem el így, nagyon más az íze turmixolva és apróra vágva. Olajos változatban az apróra vágott sokkal jobban ízlik, a turmixoltból viszont gyorsan csináltam tökmaggal pestot, így viszont fantasztikus lett az is. <br /><br />Soha nem tettem volna szóvá, de látom rákérdeztél, úgyhogy leírom. A fekete háttér nagyon megterheli a szemet és nehezen olvasható. Tanultam némi tipográfiát, ott volt róla szó - szóval ez nem a szubjektív véleményem. <br />A szubjektív: nagyon nem szeretem. Éppen ezért csak ritkán nézek be hozzád,inkább csak a gasztro.blog-on olvaslak, de néha muszáj, túl jókat írsz. Persze én csak egy vagyok a sok olvasód közül. :-)florentinenoreply@blogger.com