tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post5835387039921248622..comments2023-10-21T11:30:30.364+02:00Comments on NAPMÁTKA TŰZHELY - ÉLET ÉS ÉTEL MAGYARORSZÁGON: Ételízesítőerős ildikóhttp://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-79713165488070921222009-09-20T16:35:07.012+02:002009-09-20T16:35:07.012+02:00Napmátka!
De megoldható a dolog,csak későbbre terv...Napmátka!<br />De megoldható a dolog,csak későbbre terveztem,de mivel a csalamáséból maradtak hozzávalók,hát nekifogok.:))<br />Köszönöm,majd beszámolok!Brigittahttps://www.blogger.com/profile/06961610644420786128noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-31151843949755008382009-09-19T17:32:17.963+02:002009-09-19T17:32:17.963+02:00Isten ments! Nem kérek tévét! Meg rádiót sem. (Be ...Isten ments! Nem kérek tévét! Meg rádiót sem. (Be sincs kapcsolva, ha nem vagy itthon.)<br />A tévét kissé átvitt értelemben értettem, vagyis az ilyen munkák közben majd nézek valamit. De az lehet a számítógépen is egy DVD vagy bármi más.<br />Mellesleg egy kis zöldségreszeléstől még nem lesz konyha a szobánkból... arról nem is beszélve, hogy Te is egy csomó mindent itt csinálsz...erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-90059576045530169462009-09-19T16:27:09.890+02:002009-09-19T16:27:09.890+02:00Nem is mondtad, hogy szeretnél tévét a konyhába!
....Nem is mondtad, hogy szeretnél tévét a konyhába!<br />.. mert ugye a konyha nem költözik be a hálószobánka?<br />Inkább teszek az ablakba, vagy ahol jól látható egy megfelelő méretű televíziót.Hanczurhttps://www.blogger.com/profile/03540671007488194230noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-3732210333097494532009-09-19T02:50:27.610+02:002009-09-19T02:50:27.610+02:00Mar egy ideje ezen agyalok, hogy milyen lenne a sa...Mar egy ideje ezen agyalok, hogy milyen lenne a sajat keszitesu etelizesito. Ugy megorultem ennek a bejegyzesnek! KosziJadehttps://www.blogger.com/profile/09377205427455060932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-45136394491439802292009-09-18T19:51:09.056+02:002009-09-18T19:51:09.056+02:00Brigitta!
Hagymát nem muszáj tenni bele(nem is tes...Brigitta!<br />Hagymát nem muszáj tenni bele(nem is tesz mindenki), és nagyon hamar elmegy a szaga. Kitenni sehová sem tudod (legalább néhány órára)? Ha nincs kert, balkon, az ablakpárkány is jól jöhet, vagy a nyitott konyhaablak elé? Most még elég meleg van napközben.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-5884566758520015512009-09-18T19:31:21.886+02:002009-09-18T19:31:21.886+02:00Napmátka,Kata,köszönöm!:))
Lényegében a házi zseml...Napmátka,Kata,köszönöm!:))<br />Lényegében a házi zsemlemorzsához a kenyeret is a tetején szoktam télen szárítani,úgyhogy meg fogom próbálni.Egyedül a hagyma miatt aggódom,ugyanis a háló melletti szobában van a kályha,és nincs ajtó!:))Nem nagyon szeretem az ételszagot az alvóhelyemen.<br />Van egy üveg biovegetám,nincs benne só,itseni illata van,nagyon finom is,intenzív íze van.Fogyóban már,úgyhogy jól jönne az utánpótlás.Brigittahttps://www.blogger.com/profile/06961610644420786128noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-9755642181082688162009-09-18T16:34:55.509+02:002009-09-18T16:34:55.509+02:00Remélem, tavaszig, de nem tudom.
Valószínűleg hama...Remélem, tavaszig, de nem tudom.<br />Valószínűleg hamar el fog fogyni.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-71308203500126783692009-09-18T14:14:07.531+02:002009-09-18T14:14:07.531+02:00Csodálom a türelmed, én nagyon értékelnék egy ilye...Csodálom a türelmed, én nagyon értékelnék egy ilyen fűszerkeveréket, de se időm, se türelmem hozzá!Szerinted meddig használható majd fel?Vestahttps://www.blogger.com/profile/10147366506076451201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-31792390359624793832009-09-18T09:29:43.014+02:002009-09-18T09:29:43.014+02:00Köszönöm Nektek, hogy benéztetek!
juditsd: Hát ne...Köszönöm Nektek, hogy benéztetek!<br /><br />juditsd: Hát nem tudom, ki kell próbálni, de azt hiszem, ahhoz tényleg csontszáraz zöldség kellene.<br />A paradicsommal, paprikával nem birkózna meg e módszer, azt hiszem.<br /><br />Fruzska: Persze, lehet sütőben is, csak napon gazdaságosabb, és erre az őszi nap is megfelel. Ráadásul nem melegíted túl. A sütőben figyelni kell a hőfokra. Napon mindenképpen kíméletesebb.<br /><br />Duende, Vegavarázs:<br />Irígykedem, mert nekem még nincs meg a megfelelő módszer. Sem az uborkagyalu, sem a régi húsdarálóm nem viszi el például a fehérrépát.<br />A reszelő sem nagyon, de talán azzal kellett volna küzdeni tovább...erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-46091527161395472722009-09-18T09:21:23.729+02:002009-09-18T09:21:23.729+02:00Hű, nagyon klassz!!
Sajnos, most erre nem lesz idő...Hű, nagyon klassz!!<br />Sajnos, most erre nem lesz időm...Kár...trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-73284851356048526772009-09-18T09:05:11.029+02:002009-09-18T09:05:11.029+02:00Nagyon szép lett! Én is szoktam csinálni, általába...Nagyon szép lett! Én is szoktam csinálni, általában kiszárítom, de volt már, hogy sóztam. Szerencsére van egy régi, tekerős húsdarálóm, az viszi, így nincs vele olyan sok munka.Vegavarázshttp://vegavarazs.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-12029280798883626262009-09-18T08:52:51.337+02:002009-09-18T08:52:51.337+02:00Idén még nem csináltam, de jó, hogy eszembe juttat...Idén még nem csináltam, de jó, hogy eszembe juttatod.<br />Hát le a kalappal, ekkora türelmet...Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-12415850396087547552009-09-18T07:55:16.535+02:002009-09-18T07:55:16.535+02:00:)
Én is szoktam TV előtt... :))
Nekem nagyon gy...:)<br /><br />Én is szoktam TV előtt... :))<br /><br />Nekem nagyon gyorsan ment, van egy baromi éles uborkagyalum. Azzal sikerült secperc alatt összevágnom a sárga és fehérrépát, a zellert, a karalábét. <br />A többiből pedig olyan kevés volt, hogy az is pár perc alatt készen volt: a hagyma és paprika félkarikákra vágása, illetve a paradicsom felkarikázása.<br />Én egy nagy mennyiséggel cirka 25 perc alatt végeztem.<br />Kell egy jó uborkagyalu, ennyi a titok. :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-49083560464547786952009-09-18T06:45:49.890+02:002009-09-18T06:45:49.890+02:00Én frissen lereszelem és sózom, megy a hűtőbe. Egé...Én frissen lereszelem és sózom, megy a hűtőbe. Egész télen használom. De jövőre én is szárítom:). Sütőbe is lehet szárítani? mert akkor még nem késő egy jó adagot csinálni? Köszönöm a válaszodat.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-35555952513417229852009-09-18T00:05:28.084+02:002009-09-18T00:05:28.084+02:00én is kedvet kaptam a reszelést jó ötletnek tartom...én is kedvet kaptam a reszelést jó ötletnek tartom. csak lehet, hogy erööl ebben a körben lemaradtam:-(murok marcihttps://www.blogger.com/profile/08494335347676864482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-18112217908461383132009-09-18T00:01:09.088+02:002009-09-18T00:01:09.088+02:00Jo hozzad be-benezni, test es a lelek is kap tapla...Jo hozzad be-benezni, test es a lelek is kap taplalekot!:)<br /><br />Talan en is ugy apritanam, ha mar kelloen meg es kiszaradtak a zoldsegek, akkor egy zacskoba teve, torolkozo alatt huskloffoloval(klopfolo?) aprora zuznam....de lehet, ez egyaltalan nem jo otlet!:)juditsdhttps://www.blogger.com/profile/14215045903764380460noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-38425378704678862852009-09-17T23:30:04.494+02:002009-09-17T23:30:04.494+02:00Persze, biztosan lehet, én itt Budafokon nemigen h...Persze, biztosan lehet, én itt Budafokon nemigen használok kandallót vagy kályhát - így kevés a tapasztalatom.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-86993190013490659062009-09-17T21:37:03.769+02:002009-09-17T21:37:03.769+02:00Napmátka, erre készülök én is, most újra kedvet ka...Napmátka, erre készülök én is, most újra kedvet kaptam tőled.<br /><br />Brigittának azért üzenném - bocs - , hogy a kihűlőben lévő kályhában szerintem simán lehet szárítani... Szólj nyugodtan Napmátka, ha nem értesz velem egyet.Katahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-24800201407004273422009-09-17T20:42:58.647+02:002009-09-17T20:42:58.647+02:00Bogi!
Köszönöm szépen!
Makka!
Én akkor is a Te mó...Bogi!<br />Köszönöm szépen!<br /><br />Makka!<br />Én akkor is a Te módszeredre szavazok, sokat kínlódtam az aprítással (a részletektől megkíméltem az Olvasókat), legközelebb tévé előtt reszelem majd...)<br /><br />Brigitta!<br />Elvileg lehetséges, ahogy sütőben aszalni is, de én inkább a kandalló mellé /rá / közelébe tenném, mert ott nem túl magas a hőmérséklet. Úgy biztosan néhány nap alatt kiszáradna, de nem "sülne" meg.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-91287038801989120722009-09-17T20:31:43.134+02:002009-09-17T20:31:43.134+02:00Szia!
Régóta olvasom a blogodat,gratulálok,nagyon ...Szia!<br />Régóta olvasom a blogodat,gratulálok,nagyon tetszik! A gondolatok,fotók,ételek,mind nagyszerűek!<br /><br />Lenne egy kérdésem:van nekünk egy remek csempekandallónk.Van sütő is benne.Gondolod,hogy télen abban is el lehet készíteni ezt a remek keveréket?Brigittahttps://www.blogger.com/profile/06961610644420786128noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-13724950516515220092009-09-17T20:10:47.201+02:002009-09-17T20:10:47.201+02:00Mármint a versed is gyönyörű.
És foTogén.Mármint a versed is gyönyörű.<br /><br />És foTogén.Makkahttps://www.blogger.com/profile/07018746261664042601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-53420745780140393442009-09-17T20:10:01.135+02:002009-09-17T20:10:01.135+02:00Remek lett, és nagyon gazdag is.
Gyönyörűek a fotó...Remek lett, és nagyon gazdag is.<br />Gyönyörűek a fotóid. Ebből a szempontból a te módszered sokkal üdvözítőbb. Amikor kiraktam száradni teljesen összeaprítva, egyáltalán nem volt forogén:)<br />A vers is.<br />Az ilyen pepecs munkákat – pl. mandula barna héjból való kinyomkodás, szeletelés stb. – régebben mindig tévé előtt csináltam. az a jó benne, hogy a nem túl érdekfeszítő műsor is elmegy, elvégre nem csak oda figyel az ember.:)Makkahttps://www.blogger.com/profile/07018746261664042601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-77152326814996397212009-09-17T20:02:35.331+02:002009-09-17T20:02:35.331+02:00Rendkívül guszta!Rendkívül guszta!Clinique-Bogihttps://www.blogger.com/profile/15062984162367596485noreply@blogger.com