tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post6328220220103961921..comments2023-10-21T11:30:30.364+02:00Comments on NAPMÁTKA TŰZHELY - ÉLET ÉS ÉTEL MAGYARORSZÁGON: Szilvahaberős ildikóhttp://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-63092113324751454342020-08-09T10:57:18.973+02:002020-08-09T10:57:18.973+02:00Lehet, hogy a tojás nem friss, vagy nem volt a hüt...Lehet, hogy a tojás nem friss, vagy nem volt a hütöben, vagy belekerült egy kis sárgájaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06630065541492563303noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-87091544688712323852008-08-17T20:29:00.000+02:002008-08-17T20:29:00.000+02:00Kedves Marcsi!Nagyon örülök, hogy nem adtátok fel,...Kedves Marcsi!<BR/>Nagyon örülök, hogy nem adtátok fel, elszomorított volna, ha másnak nem működik ez a recept. Tetszik a mézes változat, legközelebb én is kipróbálom.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-19331411638876712752008-08-17T16:55:00.000+02:002008-08-17T16:55:00.000+02:00Kedves Napmátka!Újra nekifutottunk és siker koroná...Kedves Napmátka!<BR/>Újra nekifutottunk és siker koronázta a fáradozásunkat. Most sárgabarackból készült, ami sokkal puhább volt, mint a szilva. Csak egy kevés mézet használtunk hozzá. A barackot a mézzel előbb jó alaposan elpépesítettük egy botmixerrel és utána jött a tojás. Így már bírt vele a habverő, bár időbe telt.<BR/>Köszi a receptet :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-62417997784407911922008-08-14T21:23:00.000+02:002008-08-14T21:23:00.000+02:00Kedves Marcsi!Tényleg nem tudom, mi lehetett a gon...Kedves Marcsi!<BR/>Tényleg nem tudom, mi lehetett a gond, mert nekem mindig jó kemény, és kb. 3 napig nem is ereszkedik meg, bár frissen finom. Minden hozzávalót egyszerre verek fel, és nem is szoktam nagy tojást választani, inkább kisebbet, mégis elég az egy. Igaz, hogy tovább kell verni, mintha csak fehérjét vernénk magában.<BR/>Ahogy említettem, Anyukám annak idején puha gyümölcsökből (eper, málna, barack) csinálta, de nekem a szilvával sem volt gond. Bejegyzésed okán megnéztem még egyszer az ő eredeti receptjét, ott az arány: 25 dkg gyümölcs, 20 dkg cukor, 1 tojásfehérje. Én már a gyümölcs javára és a cukor rovására igyekszem modernizálni a receptet.<BR/>Nem tudok mást elgondolni, talán a tojás nem volt az igazi?erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-17291507392968391482008-08-13T16:47:00.000+02:002008-08-13T16:47:00.000+02:00Kedves Napmátka!Ma kipróbáltuk a szilvahabos recep...Kedves Napmátka!<BR/>Ma kipróbáltuk a szilvahabos receptedet. Nem tudom, mit rontottunk el, mert nem lett kemény! Minden ugyanannyi volt, ill. végül 2 tojáshab került bele, de attól sem változott.<BR/>Az íze remek, de az állaga hagy némi kivánnivalót maga után :(Anonymousnoreply@blogger.com