tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post7151797551218518864..comments2023-10-21T11:30:30.364+02:00Comments on NAPMÁTKA TŰZHELY - ÉLET ÉS ÉTEL MAGYARORSZÁGON: Fűszerolajban sült zöldség sajtos-medvehagymás majonézzelerős ildikóhttp://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-79193812470421520912009-04-02T18:52:00.000+02:002009-04-02T18:52:00.000+02:00Nekem egy kifinomult ízlésű, kreatív háziasszony é...Nekem egy kifinomult ízlésű, kreatív háziasszony éreződik ki minden recepted mögül.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-40379935102419210402009-03-31T22:25:00.000+02:002009-03-31T22:25:00.000+02:00Kedves Napmátka! Köszönöm, elolvastam, amit ajánlo...Kedves Napmátka! Köszönöm, elolvastam, amit ajánlottál. Jó volt betekinteni az életedbe, hogyan változott - annak nyomán pedig a főzéshez való viszonyod. Mindig érdekeltek az őszinte emberek. Meggyőződésem, hogy gondban-örömben rengeteget tudunk egymásnak nyújtani, építkezni belőle. Jó volt így visszamenőleg is olvasgatni a 2008-as soraidat. A fotók is megragadnak hangulatukkal---elinor04https://www.blogger.com/profile/02007792726091831398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-38595574833121609042009-03-31T20:01:00.000+02:002009-03-31T20:01:00.000+02:00Duende!Azt mondtad, nem szeretsz sütni, viszont ez...Duende!<BR/>Azt mondtad, nem szeretsz sütni, viszont ez gyorsan megy, semmi fakszni! :-)erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-68760352958823685312009-03-31T19:59:00.000+02:002009-03-31T19:59:00.000+02:00Kedves Elinor!Nagyon köszönöm kedves szavaidat. Ig...Kedves Elinor!<BR/>Nagyon köszönöm kedves szavaidat. Igen, pontosan erre törekszem: hazai, szezonális (nem különleges) hozzávalókból kicsit mást, másképp főzni. Ezért merészelem kiírni a blog címében, hogy magyar ételek konyhája. Nem feltétlenül a tipikus magyar fogások várják itt az Olvasókat, bár biztos van olyan is. Ízvilágában magyaros - azt hiszem. Arra is oda kell figyelnem, mennyit költünk, ezért elég kevés drágának mondható recepttel találkozhatsz, bár az tény, a jó minőségű hozzávalókért hajlandó vagyok többet adni. Inkább nem veszek meg valamit, vagy mást veszek, semhogy beérjem a rosszabb minőséggel.<BR/>Tudom, hogy bizonyos szempontból az ízlésem szerint egyoldalú kissé a blog, például kelt tésztákból sokkal többet találsz, mint húsos ételekből. Ez van, ez jár velem.<BR/>Amit arról írtál, hogy a főzés unalmas kötelesség is lehet időnként, azt nagyon értem, ismerem. Azt hiszem, attól is függ, hogy mennyi időd van rá, kiknek s milyen körülmények között főzöl, stb.<BR/>Én tavaly (most egy éve lesz) elveszítettem a "bejárós" munkahelyem, maradt a többi hol van-hol nincs munkám, ezért jóval több lett az időm. Ennek köszönhető a blog is, a gyakori bejegyzések is. De erről - és a főzéshez való viszonyomról - itt írtam régebben:<BR/>http://napmatka.blogspot.com/2008/10/mita-fzk-s-mirt.html<BR/>Örülök, hogy megint egy kicsit megismerhettem egy (számomra eddig rejtett) Olvasómat!erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-44572836961603979302009-03-31T19:46:00.000+02:002009-03-31T19:46:00.000+02:00Á... megnéztem! :)Jó ötlet. Lehet hogy húsvétra cs...Á... megnéztem! :)<BR/>Jó ötlet. Lehet hogy húsvétra csinálok ilyen linzert! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-15157785810528821722009-03-31T15:57:00.000+02:002009-03-31T15:57:00.000+02:00Utóirat: a citromkrémes linzered is zseniális! Sze...Utóirat: a citromkrémes linzered is zseniális! Szeretem, hogy az ételeid nem kulináris faksznik, mégis kissé mások, és kreatívak. Néha nagyon meg tudom unni a sok évtizede (egyszerre több háztartásban) főzést (családom öregjeinél ugyanis), és ilyenkor teljesen feldobnak ezek a receptek, kedvet kapok megint én is a főzésben való kreatívkodáshoz. Milyen sokat tudunk adni egymásnak ismeretlenül is: a lelki feltöltődés is jöhet egy másik ember blogjától...elinor04https://www.blogger.com/profile/02007792726091831398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-6490191247302187272009-03-31T14:55:00.000+02:002009-03-31T14:55:00.000+02:00Medvehagyma: nekem is új ismeretség, de nem bántam...Medvehagyma: nekem is új ismeretség, de nem bántam meg, ezután keresni fogom.<BR/>Az tény, Renáta, hogy hasonlít a fokhagymára. Nekem is vigyáznom kell, mert bár szeretem a hagymaféléket, nyersen csak igen-igen módjával jöhet szóba...erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-25891735286347751202009-03-31T14:04:00.000+02:002009-03-31T14:04:00.000+02:00Duende!EBBE nem (egyébként igen, persze!)De ha cit...Duende!<BR/>EBBE nem (egyébként igen, persze!)<BR/>De ha citromra vágysz - márpedig tudtommal nem veted meg - nézd meg az előző bejegyzést! (Már majdnem elfogyott az a süti...)erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-79700027290086511052009-03-31T13:35:00.000+02:002009-03-31T13:35:00.000+02:00p.s.: citromot te nem is teszel a majonézbe?p.s.: citromot te nem is teszel a majonézbe?duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-27850496804999895872009-03-31T07:42:00.000+02:002009-03-31T07:42:00.000+02:00Római tálban sült zöldség... imádom, az egyik kedv...Római tálban sült zöldség... imádom, az egyik kedvencem! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-58335396068666347222009-03-30T19:57:00.000+02:002009-03-30T19:57:00.000+02:00A majonézt kipróbálom mindenképpen, de a zöldség i...A majonézt kipróbálom mindenképpen, de a zöldség is nagyon jól néz ki!ManóAnyóhttps://www.blogger.com/profile/12346124585014400209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-14783310913380593392009-03-30T18:22:00.000+02:002009-03-30T18:22:00.000+02:00Medvehagyma nélkül beneveznék...Nekem az szinte eg...Medvehagyma nélkül beneveznék...<BR/>Nekem az szinte egy kategória a fokhagymával. Azt meg nem bírom...Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-84022679424245347112009-03-30T15:37:00.000+02:002009-03-30T15:37:00.000+02:00Ez megint nagyon klassz lett! Éppen vár még a hűtő...Ez megint nagyon klassz lett! Éppen vár még a hűtőben medvehagyma, ki fogom próbálni ezt a majonézt :)lúdanyóhttps://www.blogger.com/profile/17160324212847448302noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1614329322426815123.post-90130140026171713522009-03-30T15:27:00.000+02:002009-03-30T15:27:00.000+02:00Imádom az ilyen tepsis zöldségeket, sokszor sütök ...Imádom az ilyen tepsis zöldségeket, sokszor sütök én is. Most már tényleg megkeverem az olajadat! A medvehagyma még várat magára...Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.com