Amikor szívem
gyáva és agyam lusta:
véleményem van.
Fodor Ákos: Indiszpozíció
Sáfránysárkány adta az ötletet ehhez a végtelenül egyszerű édességhez. Natúr joghurt, méz többnyire van itthon, a nomádporta jóvoltából pedig dióval is lehetett tetézni, nem is beszélve a kevéske balzsamecetkrémről, amit az üveg alján találtam.
A nyári édességekhez amúgy is jó alapnak érzem a joghurtot, mert kicsit könnyebb, mint a tejföl, a tejszín, viszont savanykás. Kellemesen ellensúlyozza az édes hozzávalók ízét.
Hozzávalók (személyenként): 2dl natúr joghurt, 4-5 szem dió, 1-2ek méz, balzsamecetkrém
Elkészítés: A joghurtot szitában lecsöpögtetjük, hogy sűrűbb, krémesebb legyen. Ott lehet hagyni a hűtőben pár órára. Közben a diót megtörjük, a belét apróra vágjuk, és egy serpenyőben pár perc alatt kissé megpirítjuk. Ezután a joghurt felét egy tálba (vagy pohárba) tesszük, megszórjuk a dió felével, s megöntözzük egy kevés mézzel. Újabb réteg joghurt, majd dió, méz kerül rá. Végül - ha van - jöhet a balzsamecetkrém.
Trinity elégedett lehet velem: tovább szaporítom a gyorsan-könnyen ételek bejegyzéseit... (nem is szoktam mást főzni. Na jó, csak ritkán.)
9 megjegyzés:
Isteni! :) Kérnék szépen egy adagot! :))
Mostmar elkeszitem en is azt a balzsamecetkremet. Csak talaljak szololevet...
Biztosan finom, annyira jol nez ki!!!
Én azt gondoltam, hogy amerre Te laksz, ott mindent lehet kapni...
Egy doboz natúr szőlőlé csak nem akadály:)
A mézes joghurt nagyon finom, sokszor eszem csak úgy magában. Ez a balzsamecetkrém egyre jobban izgatja a fantáziámat...
Azt bírom a mézes joghurtban, hogy amikor belekeverjük a mézet a joghurtba, valami egészen más lesz belőle, az állaga teljesen megváltozik.
Ezen járt az eszem egész nap! :)
Köszi, még ha csak így képen is!
Finom-reggelire hasonlót szoktam enni!!
Napmátka, jajj...
Ne érezd magadra kötelezőnek...Bátran főzz, amit megkívánsz...Nem kell senkinek megfelelni-olyan csodás dolgokat találunk Nálad, Te már előre túlteljesítettél!!!
Hat, igazabol a 100%-os ritkasag, de biztosan talalok valamelyik boltban. Mindenkeppen utanajarok!
Ezt fagyialapnak is simán el tudom képzelni : ) Köszi a receptet, Piroska
Köszönöm Nektek!
Megjegyzés küldése