2008. május 31., szombat

Fehércsoki mousse eperrel



Hát..., kipróbáltam némi módosítással ezt a receptet a Nők Lapjából. A változtatás részemről annyi volt, hogy kevesebb vaniliáscukrot és konyak helyett rumot használtam hozzá. Az állaga kellemes lett, megfelelő öntőformám viszont nem volt, így néhány nem erre kitalált fém sütőformába tettem.
Az eredmény: még így is nagyon édes, talán rengeteg ribizlivel lehetne ellensúlyozni az ízét, vagy az előírtnál több tejszín mehetne bele - és kevesebb fehércsoki.

2 megjegyzés:

Beatbull írta...

Nem látom ugyan a receptet, de én semmiféle cukrot nem teszek hozzá, ha fehér csokiból készül valami, hisz már önmagában is nagyon édes. Ezen túl többet ér a fehér csokinál egy minőségibbet keresni, mert azokban ált. jóval több a kakaóvaj és kevesebb a cukor, mint a bolti átlag fehér csokikban.

NAPSÜTÖTTE írta...

Mindössze 1 zacskó vaniliáscukrot tettem hozzá. A fehércsoki Milka volt (ehhez jutottam hozzá), de lehet, hogy valóban más minőséget kellene keresni. Köszi.