Minden kész.
Az étel rég
elhűlt az asztalon.
Csak rád les még árván
a meddő alkalom.
(erős ildikó - solvejg - részlet)
Tegnap Millie egy finom kókuszos kekszet készített, rögtön bele is szerettem. Én egy citromfüves változatot sütöttem, nagyjából követve az ő receptjét, lekvár helyett pedig citromkrémet főztem hozzá:
40 dkg réteslisztből 25 dkg vajjal, 8 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, csipet sóval, 1 kisebb citrom reszelt héjával, 1 kk szárított citromfűvel és 1 tojással (utóbbi elhagyható) tésztát gyúrtam. Megtetszett Millie eljárása, így én sem nyújtottam, szaggattam a tésztát, csak hengerré formáztam alufólia segítségével, majd bele is csomagoltam és betettem a hűtőbe másfél órára. Ezután a tésztából fél centi vastag korongokat vágtam (44 darab lett), és lisztezett sütőlemezre tettem. 190 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem.
Közben elkészítettem a citromkrémet: 1dl hideg tejben 1dkg lisztet simára kevertem, majd folyamatos keverés mellett kis lángon besűrítettem. Utána belekevertem 1 citrom levét, 4dkg cukrot és 5dkg vajat. Lehűtöttem és utána töltöttem a linzerlapok közé.
8 megjegyzés:
Hű, nagyon csábító!Nekem is van egy aranyvesszős képem, holnap posztolom, de nem olyan szép, mint a Tiéd. :)
Gyönyörű kép és remek párosítás. Nálam két darab lime figyel a hűtőben, azzal fogom legközelebb kipróbálni!
Pikáns, finom linzert ötlöttél ki!!
Szép a tálalásod is!!
Nálunk is elkezdett virágozni az aranyvessző, holnap fotózom, mert zuhog ma az eső...
Tényleg szép a kép és nagyon finom lehet ez a süti :)
Hát nálunk is zuhog. Ennek ellenére kint fotóztam ma is - mégiscsak több a fény. És nagyon örülök, hogy végre virág is van a kertben...
Jól hangzik! Izgalmas benne a citromfű. Köszi a receptet, ki fogom próbálni.
Nálad már így virágzik az aranyvessző?
Megint egy jól sikerült fotó!A süti se rossz, már Millie-nél is kinéztem!
De jó!
Töltve mennyire más, nagyon mutatós!
Megjegyzés küldése