tompa köveken
én és a türelem
furcsa idegen
ülünk idebenn
(erős ildikó - zárka - részlet)
Ezúttal nem kevertem a liszteket, hanem csupán egyfélét használtam. Teljes kiőrlésű Graham búzalisztből készült ez a kenyér, szépen meg is sült a kenyérsütő gépemben. Elhagytam az ízesítőanyagokat is, mint kömény, fokhagyma, egyéb fűszerek, csupán só került hozzá.
Íme a recept: 3,5dl langyos víz, 1tk só, 62dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1tk cukor, 2 tasak (14g) szárazélesztő, 2dkg vaj, 2ek olaj
Mi sötéten és ropogósan szeretjük a kenyereket, ennek megfelelően programoztam a gépet. Mióta megvan, hol benne, hol hagyományosan, sütőlemezen készítem a kenyereket - ez is változatosságot jelent a tészta variálásán túl, ráadásul időnként valóban hasznos, ha időt spórolhatok vele.
4 megjegyzés:
Benéztem és látom, hogy Nálad még ibolya is jár a friss kenyérhez.Lehet hogy már végre itt a tavasz végre:)
Igen, néhány apró jele már itt van a tavasznak, bár az aranyeső még mindig nem fakad...ő tudja...
Nagyon köszönöm a receptet,biztosan kipróbálom!! :-)))
A barnához dupla adag élesztő-megjegyeztem.....
Megjegyzés küldése