2009. március 8., vasárnap

Nőnapi biciklitúra és csokoládé

Volt egy kis elintéznivalónk ma, így idén először biciklire ültem. Páromnak ez nem nagy dolog, mert ő télen sem teszi le a a bicajt, én viszont kihagyom a hidegebb-csúszkálósabb hónapokat, az utóbbi időben még a kisboltba is gyalog mentem.
Ilyenkor mindig szembesülök vele, hogy futás ide vagy oda, az erőnlétem hagy kivánnivalót maga után. Egy kicsit a (magától értetődően szemből) süvítő szél elkedvetlenített, de végülis sütött a nap, ki lehetett bírni, különösen, hogy csak néhány órát voltunk el.
A túra némi bevásárlással is járt, s mivel akartam valami jóféle csokoládét süteményes terveimhez, páromtól nőnapra megkaptam e kettőt: a Cote d'Or Sensations sorozatának Brut névre hallgató 86%-os, és a Lindt Excellence 99%-os kakaótartalmú változatát. S bár a dobozuk egyforma méretűnek látszik, azért el kell árulnom, hogy az utóbbi súlya éppen a fele az előbbinek. Az árukról pedig nem ejtek szót, mert egyrészt ajándékba kaptam, másrészt ez egy különleges alkalomnak minősíttetett. Természetesen majd beszámolok róla, mihez használtam fel. Egyelőre csak gyönyörködöm bennük...

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Csak nagyon óvatosan a 99%-os csokival, mert brutális. Szóval csak, ha nagyon bátor vagy és még egy kevésnek tűnik, de nagyon lassan fogy :D.
De túl lehet élni...

erős ildikó írta...

Szerintem épp csak megkóstolom kiváncsiságból, mert - ahogy írtam - sütibe szeretném tenni.
Köszi az eligazítást! :-)

lúdanyó írta...

Kíváncsiságból én is megkóstoltam, tényleg brutális, szinte ehetetlen :)
forró chilis csokinak viszont nagyon finom volt

erős ildikó írta...

No, most már egyre kiváncsibb vagyok, de ma még nem bontom fel - túl késő van, majd holnap!

"saját levében" írta...

Szintén két tábla étcsokival mentem tegnap haza: egy Boci és egy Tibi de luxe kiadással. Nem is rosszak!

erős ildikó írta...

Az utolsó mondatodból arra következtetek, hogy már nincsenek meg a csokik, mert folyamatos minőségellenőrzést kívántak. :-)
Esetleg nem akartad, hogy tönkremenjen...
Vagy tévedek?

duende írta...

Az istnek eledele... Várom a receptet! :))

Dulmina írta...

Méghogy "ehetetlen"! Az egyetlen csoki, amiből néha eszek "csak úgy". Persze csak egy-egy kockát :) Kifejezetten élvezem benne, hogy egyáltalán nem édes.

erős ildikó írta...

Ma párommal megkóstoltuk mindkét csokit egy-egy kocka erejéig. A többi - ahogy mondtam - sütibe megy majd.
Nos, a 86%-os csoki nagyon finom volt, igazi élvezet, amit máskor is el tudnék eszegetni, egy-egy kockát persze. A másik - a 99%-os - már merőben más világ, az nem baj, hogy nem édes, viszont rendkívül intenzív íz, egyelőre valamivel, valamiben tudom elképzelni. De nem tartom kizártnak, hogy magában is megkívánnám néha (acquired taste.) Ez a veszély az ára miatt nem fenyeget. Mondjuk más csokit sem szoktunk venni, legfeljebb kapunk néha-néha...
Ja igen, majd elfelejtettem párom értékelését: szerinte ennél olcsóbban is el lehet hízni... vagyis nem látja az ár-érték arányt.
De szerintem ez senkit se riasszon el a kipróbálástól, engem sem szokott befolyásolni.

Renata Kalman írta...

Én is ilyet szoktam adni a Kicsiknek.

erős ildikó írta...

Melyiket a kettő közül? És mit szólnak hozzá?