marad a közöny s a konok dac
joggal hisztek bolondnak
(erős ildikó - túl - részlet)
Még néhány szem krumpli, egy majdnem egész paprika, két újhagyma lapult a hűtőben. Volt sárgarépa is, de azt későn vettem észre. Így az előbbiekből készült a mai, megint egyszerű ebéd, s ezzel a zöldekből ki is fogytam.
A pácolt fokhagymának még jó lesz egy hét, de muszáj volt megkóstolnom. Alakul már az íze.
Hozzávalók (személyenként): 4-5 kisebb krumpli, 1 nagyobb paprika, 2 szál újhagyma, 2ek petrezselyem olajban, 2-3 gerezd pácolt fokhagyma, só, frissen őrölt zöldbors, pár csepp citrom
Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, majd kissé lehűtjük, megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Közben a paprikát és a hagymát csíkokra vágjuk, és egy kevés olajon roppanósra sütjük. Hozzáadjuk az összedarabolt krumplit, sózzuk, borsozzuk és kicsit megpirítjuk. Végül a maradék petrezselymes olajjal és kevés citromlével meglocsoljuk, és rászeleteljük a pácolt fokhagymagerezdeket.
Megint egy vegán, de laktató ebéd.
22 megjegyzés:
Szívesen lettem volna az ebédvendéged:)
Sajnos a paprikát ebben a formában nem szeretem, de a többi bőven tetszik. Ez a kép meg megint milyen szép. Szeretem a pirosat, és ez nagyon szép piros! És a vers!
:)
Sült paprikát pár hónapja ettem először (most ugye lecsó, mint olyan kilőve, az más...)-valami szenzációa az íze-a tiédet is megkóstolnám szívesen!!!
Bocs, az "s" és az "a" betű túl közel van a billentyűzeten:)))
Nagyon szeretem, amikor ennyire egyszerű és mégis nagyon kívánni való ebédeket produkálsz,jobbnál jobbakat!
Összefutott a nyál a számban! A paprikát is és a fokhagymát is nagyon szívesen megkóstolnám!
Muszáj vagyok leírni...
Ma megint jöttem megnézni a képet, és azt olvastam:
Sült paprika cáfolt fokhagymával
Aztán ittam egy kávét, és már látom, hogy még mindig pácolt, nem cáfolt...
Megnyugodtam. :D
Most már belecsapok ebbe a pácolt fokhagymába! Megyek, keresek egy üveget!
Köszönöm Nektek!
Szepyke!
Azért megnyugodtam, hogy nem írtam el...
ennen leve!
Az ízesítés teljesen Rád van bízva, én is mindig variálom.
Nagyon guszta! Szeretem a sült paprikát, igaz nem olyan régóta, de már be is pótoltam a lemaradást :)
Napmátka, ezzel a petrezselymes olajjal nagyon felcsigáztál. Csak hűtőben áll el? És ha igen, ott mennyi ideig?
Szia Vegavarázs!
Én rengeteg ételhez használom, azt is mondhatom, számomra ez a petrezselyem praktikus tárolási módja. S persze a salátáimhoz is pillanatok alatt össze tudom dobni belőle az öntetet.
Mivel állandóan fogy, fogalmam sincs, meddig állna el egy adag, ha nem nyúlnék hozzá.
A hűtőben biztos tovább (szerintem hónapokig, csak nem szabad, hogy nedvesen kerüljön a zöldfűszer az olajba), egy hűs fénytől védett kamrában is biztos sok ideig, ha megfelelően zár az üveg.
És biztos más zöldfűszerrel is jó, csak én ilyen petrezselyem-imádó vagyok.
Pont a petrezselymes olaj miatt is akartam írni neked. Megromlott a hűtőben nagyon hamar és nem tudom, hogy mit rontottam el. Lehet, hogy kevés olajat tettem a tetejére? Te mennyit szoktál?
Pedig nagyon kedvemre való lett ez az ebéded is :)
Szia!
Beteszem a nagyjából összeaprított petrezselymet a turmix poharába, és csak annyi olajat öntök rá, hogy kényelmesen lehessen turmixolni (vagyis már látom oldalt az olajszintet.)
Miután összeturmixoltam és leülepszik benne a zöldfűszer, kb. 1 cm olaj szokott állni a tetején.
Nagyon fontos: véletlenül se legyen nedves a petrezselyem!
Ha mindenáron meg akarjuk mosni, akkor alaposan szárítsuk meg a turmixolás előtt!
Ha heteken belül elhasználom, akkor le sem szoktam zárni az üveget, csak egy kistányért helyezek a tetejére.
Akkor megvan a lehetséges ok, szerintem vizes volt kicsit a petrezselyem. Próbálkozni fogok megint. Köszönöm.
Nagyon tetszik ez a recept, hétvégén megcsinálom:) Köszi:)
Nagyon jól néz ki megint, a fokhagyma biztos nagyon finom.:)
Sült paprika... Már megint működik ez a gasztrós egyre gondolás, mert mostanában filóztam, kéne csinálni itthon ajvárt (vettem egy üveggel, de benne vannak a paprikamagok és a héja is, brrrr, hogy nem képesek tartani egy színvonalat). De mostanában nem látok kápiát, amerre jártam.
Lúdanyó, nem tudom, milyen olajat használtál, de az ilyesmire az olíva nem nagyon alkalmas, ha véletlenül azt. Az olíva sokkal hamarabb romlik, ha belepakolunk mindenfélét, én pl. ilyesmire nem is használom, csak napraforót vagy kukoricaolajat.
Napmátka, légy szíves bekukkantani hozzám: http://thechefviki.blogspot.com/2009/07/mosolygos-blog.html
Makka!
De jó, hogy eszembe juttattad az ajvárt! Én is akartam (akarok), nemsokára neki lehet fogni!
És köszönöm a hozzáfűzésed Lúdanyó kérdéséhez! Nekem ez nem is jutott eszembe, de én sem olivát használok az ilyesmihez.
Köszi, Napmátka! Hétvégén megcsinálom. Én is petrezselyem-imádó vagyok, ha tehetem, krumplis petrezselymet csinálok köretként :-)
Megjegyzés küldése