2009. november 14., szombat

Petrezselymes palacsinta lecsós-krumplis töltelékkel

Amikor tükörbe nézett,
megszámolta, hány feje van

és fölírta, hogy el ne felejtse.


(Weöres Sándor: A bölcs
)

Szeretném egy szolgálati közleménnyel kezdeni a mai bejegyzésem: november elején volt néhány nap, amikor valamilyen rejtélyes okból kifolyólag nem kaptam meg egyik e-mail címemre sem a leveleim, s ezt többen jelezték. Tehát ha valaki írt, és én nem válaszoltam, kérem, nézze el nekem és küldje el újra a levelét. Köszönöm.

Jó lenne megint több időt tölteni a konyhában, de egyelőre nem megy. Most a munka a fontosabb. A főzőcskét éppen csak összedobom a lehető legegyszerűbben, semmi fotózás, csak leülünk, bekapjuk, s párom rendszeresen elmosogat. Sütit nem sütök (holnap azért szeretnék, mert vendég is lesz), s a napi futás is heti két alkalomra csökkent, ami persze nem tesz jót amúgy is gubbasztásra hajlamos személyemnek. Mindent összevetve sok az elmaradásom. De mindez nem panasz, csak a helyzet vázolása, amolyan ráhangolódás, bemelegítés.

Ma azért egy órácskányi főzésre összeszedtem magam. Készítettem egy krumplis lecsót, jól besűrítettem, illetve főzés végén villával darabosra is törtem, hogy ne folyjon ki a töltelék a sós palacsintából, melynek tésztájába durvára vágott petrezselyemzöldet sütöttem. Az étel ötletét valójában Ízlésszindróma paprikás krumplis receptje adta. Nagyon szeretem egyébként a mindenféle sós és rántott palacsintákat. Ebben a szürkeségben fotózni nem jól lehetett, de hát november van...

Hozzávalók: egy adag krumplis lecsó, a palacsintákhoz (8 db): 25 dkg rétesliszt, 2dl tej, 3,5dl víz, 1kk só, 1 tojás, 1 csokor durvára vágott petrezselyem, 2ek olaj

Elkészítés: a lecsót sűrűre főzöm, a végén villával darabosra töröm. A palacsintatésztát összeállítom és serpenyőben 8 darabot sütök belőle. A lecsós töltelékkel megtöltöm a palacsintákat és melegen tálalom.

Friss salátát kínálhatunk hozzá. Vegán módra is elkészíthető.

8 megjegyzés:

Limara írta...

Micsoda ötlet! Remekül néz ki! :))
Én sem kaptam meg több levelet és nem kapták meg amiket küldtem sajnos :((

lúdanyó írta...

Nagyon szép ez a petrezselymes palacsinta! Finom lehet más sós töltelékkel is.

Makka írta...

Ahhoz képest, hogy nem jók a fények, nagyon-nagyon csinos kis étek.:))

Vesta írta...

Semmi baj a fotóval! És nagyon remek az ötlet,én a múltkorában omlettbe tekertem a lecsót, de ez a petrezselymes palacsinta sokkal jobb találmány!

Felhőlány írta...

Nagyon rusztikus a petrezselymes palacsinta! A töltelék pedig eszembe sem jutott volna, de nagyon jól hangzik! :)))

Palócprovence írta...

Szuper ötleteid vannak! Mi lenne, ha még rá is érnél ezzel foglalkozni?! :)

duende írta...

Nagyon guszta! Imádom, mikor egy étel ilyen szép is, színes. És biztosan nagyon finom volt!

Ízlésszindróma írta...

Most látom csak, hogy ezt én ihlettem:)), hát nagyon büszke vagyok!!!!!!!