bizakodj — lévén
helyzetünk mindenkor a
l e g pillanatnyibb
(Fodor Ákos: Az emberi állapotról)
Minden kedves Olvasómnak és a Bloggertársaknak áldott húsvétot kívánok!
Hozzávalók (két kalácshoz): 90dkg búzarétesliszt, 10dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 3dl tej, 30dkg vaj, 10dkg cukor, 2kk só, 2 tasak (2x7g) szárazélesztő, 2 tojás
a tetejére: 1 tojás, 1ek tej
Elkészítés: a hozzávalókból összeállítjuk a kelt tésztát (vagy rábízzuk a kenyérsütő dagasztó programjára.) Kétszer kelesztjük a tésztát. Utána két cipóra osztjuk, majd a cipókat 3-3 részre.
Én nem szeretek gyurmázni a tésztával, ezért a darabokat keskeny téglalappá nyújtom, majd a hosszabb oldala felől feltekerem. Három-három ilyen tekercset összefonok, a fonatok végét a tészta alá hajtom. Letakarva még fél órát kelesztem.
220 fokra előmelegített sütőben 5 percig, majd 200 fokon kb. 20 percig sütöm.
13 megjegyzés:
Finom!
Gyönyörűségesen néz ki!!! Gratulálok!
Jah és boldog húsvétot kívánok! :-)
Gyonyoruszep!
Tovabbi aldott Husvetot!
Gyönyörűségesek! :)
Az enyém túlkelt és elterült mint a Nagyalföld... :))
Szépségesek a kalácskák! Szép Húsvétot kívánok nektek!
gyönyörű! Boldog Ünnepet kívánok! :)
Boldog Ünnepeket Kívánok!
Az a kalács nagyon szépséges.
Nagyon klassz lett, kellemes ünnepet kívánok neked:)
Kicsit megkésve kívánok Áldott Húsvétot Nektek. :)
Jaj de szépek!
A receptet megjegyzem!
Boldog Húsvétot már nem kívánhatok, mert elmúlt, de a Húsvét erejét kívánom Neked a nehéz hétköznapokra!
Csodaszép!
Szia!
Hátha lesz egy picike időd legalább benézni: http://kertiblog.blogspot.com/2010/04/dij.html
Megjegyzés küldése