2010. július 21., szerda

Meglepetés: kardamom

Judith (Jade konyhája) lepett meg ezzel a finom fűszerrel. Valóban meglepetés volt: én éppen tanítottam, míg ő a már beálló sötétség leple alatt itt hagyott egy kis csomagocskát a kapunknál.

Először csak találgattam, mert én így hüvelyes változatban még nem találkoztam a kardamommal, de az illata ismerős volt.

Egyelőre édességek, fűszeres teák és likőrök ugranak be lehetséges felhasználási ötletként, de talán más, sós ízvilágú ételekhez (esteleg húsokhoz) vagy házi fűszerkeverékbe is jól mehet majd.
Most bezártam egy üvegbe, és időnként élvezem az illatát.

5 megjegyzés:

bodzazsuzsa írta...

Én is rendeltem a neten belőle, és keresgélem a hozzá illő ételeket. Ha valami fincsit sikerül vele ízesítened, oszd meg velünk is...

Anazar írta...

Eredményes kalandozást! Nekem kedvencem a murgh makhaniban, de kaveban sem rossz ;-)

Névtelen írta...

Az eszaki nepek mindig tesznek belöle a kelttesztaikba. Kecs

Judith írta...

Használdd fel egészséggel! :)

Turák Kinga írta...

nagyon megszerettem ezt a fűszert, inkább a feketét, de okot nem tudnék mondani... már alap fűszeremé vált, egyenlőre sütikbe rakom.