2014. január 1., szerda

Ünnep

Lekvár, üveg: Erősné Gajdos Csilla, SzentLászlóTárnics
Fénykép: Erős László, dieBombus Photography


Kedves Olvasóim!

Köszönöm, hogy tavaly is belátogattatok a Napmátka tűzhelyre receptekért, olvasnivalóért vagy csak egy-egy ajándékötletért.

Az elmúlt év sok nehézséget hozott, Apu négyszer volt hosszabb-rövidebb ideig kórházban, kétszer műtötték, de akadtak azért fényes, örömteli pillanatok is. A konyhában kevés időt töltöttem, ritkán fényképeztem, még ritkábban lett belőle bejegyzés. Kicsit kísérleteztem a tönkölybúzával. Viszont volt elég munka és időnként Borsodba is elutazhattunk. Párom a jó idő nagy részét a Nomádportán töltötte, és télre zöldséget, gyümölcsöt, sütőtököt, csicsókát, krumplit, hagymát, s persze diót hoztunk haza saját termésből, nyulat és kacsát pedig ajándékba kaptunk.

Ami e blog sorsát illeti, az is igaz, hogy a más teendők rovására kiharcolt kis szabadidőt inkább kézimunkázásra és nem sütés-főzésre fordítottam. Ez ugyan a kézműves oldalamon egyáltalán nem látszik. Kevés dolog készült el, viszont páromnak befejeztem a több mint két éve megígért, elkezdett mellényt, és fonalak helyett jó néhány kötős-horgolós könyvet is vettem, amelyekből folyamatosan tanulok új technikákat, illetve olvasom, nézegetem esténként, miként változott a kötés szerepe ruházkodásunkban az 1900-as évektől.

Sok-sok terv születik közben a fejemben, persze kérdés, mennyit sikerül belőle megvalósítani később.
A vidékre költözésünk ügye továbbra is nyitott, de azt hiszem, közismert, mennyire nehéz mostanában ingatlant eladni. Meglátjuk, mit hoz a jövő.
Idei első bejegyzésemben idegen tollakkal ékeskedem, a képen látható kökénylekvár sógornőm munkája, a fotót pedig testvérem készítette.Viszont: megenni mi fogjuk! (legalábbis egy részét...)

Kívánok áldott új esztendőt mindenkinek!

Idézet helyett pedig ezúttal egy kis ajánló (amit már e-mailben is többeknek elküldtem):

Móricz Zsigmond: Az utolsó betyár (hangoskönyv)
Ghymes - Tánc a hóban és egy kicsit másképp









2 megjegyzés:

MJ írta...

Kicsit késve értem ide a viszont kívánsággal, de a nagy rész még visza van, úgyhogy kívánok nektek boldog, eredményes, sikeres esztendőt!

MJ írta...

Itt küldöm az "elsikkasztott" sz-t. :)