2008. július 9., szerda

(Főként) meggyes-fahéjas pite - Nomádkonyha 4.





Mert főként meggy van a kertben. Meg egy egészen kevés egres, ribizli és málna. De bármit tehetünk a kelt pitére, a lényeg a tészta, amit komjáti nomádkonyhánkban is egyszerűen el lehet készíteni ( akár csereáruként, köszönőajándékként is működik ).

Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt
12 dkg cukor
8 dkg vaj
1 tojás
csipet só
1 csomag (7 g) szárazélesztő
1,5 dl víz
tetejére: fahéjas cukor, tört dió

Az egészet összedolgozzuk lágy tésztává, kelesztjük, majd tepsibe fektetjük, ott is kelesztjük kicsit. Megszórjuk a gyümölcsökkel, később fahéjas cukorral, tört dióval és sütjük. (Ezúttal nem írok hőfokot és sütési időt, mert nomád konyhám egyszerű palackos tűzhelye nem mérvadó.) Tehát: addig, amíg színe lesz és a tűpróbát kiállja.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ügyesen megoldod ahogy látom a helyzetet az új konyhában:-)
Ezt a pitét bárhol bevállalnák,de a disznótorost is...

Nóri

napmátka írta...

Köszönöm, igyekszem, bár néha hiányolom a budafoki konyhám lehetőségeit.