2008. július 9., szerda
(Főként) meggyes-fahéjas pite - Nomádkonyha 4.
Mert főként meggy van a kertben. Meg egy egészen kevés egres, ribizli és málna. De bármit tehetünk a kelt pitére, a lényeg a tészta, amit komjáti nomádkonyhánkban is egyszerűen el lehet készíteni ( akár csereáruként, köszönőajándékként is működik ).
Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt
12 dkg cukor
8 dkg vaj
1 tojás
csipet só
1 csomag (7 g) szárazélesztő
1,5 dl víz
tetejére: fahéjas cukor, tört dió
Az egészet összedolgozzuk lágy tésztává, kelesztjük, majd tepsibe fektetjük, ott is kelesztjük kicsit. Megszórjuk a gyümölcsökkel, később fahéjas cukorral, tört dióval és sütjük. (Ezúttal nem írok hőfokot és sütési időt, mert nomád konyhám egyszerű palackos tűzhelye nem mérvadó.) Tehát: addig, amíg színe lesz és a tűpróbát kiállja.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ügyesen megoldod ahogy látom a helyzetet az új konyhában:-)
Ezt a pitét bárhol bevállalnák,de a disznótorost is...
Nóri
Köszönöm, igyekszem, bár néha hiányolom a budafoki konyhám lehetőségeit.
Megjegyzés küldése