2008. július 9., szerda

Zöld dió szirupban - Nomádkonyha 2.



Ez lesz majd az üveg tartalmából, ha elkészül. A 12 napos munka első fázisában vagyok: az alaposan átszurkált és szegfűszeggel helyenként megtűzdelt zölddiók 8 napig áznak naponta gyakran váltott vízben, hogy keserű ízük kiadják. Ezután fűszeres szirupban főzöm majd őket, és a további lépésekről is beszámolok. ( A kép az áztatás első napján készült.) A diófánk hatalmas, nemcsak árnyékot ad a meleg nyári kertnek, de rengeteg termést is hoz őszre - azt remélem.

3 megjegyzés:

Grenadine írta...

huú, imádom a zölddió befőttet! meg egy diófának is igazán örülnék.. :)

erős ildikó írta...

Én most csinálok először zölddiót, izgatottan várom az eredményt. Már a 10. napon tartok, megvolt az első szirupos főzés. A diófa pedig tényleg nagy ajándék, minden szempontból.

Renata Kalman írta...

Nekünk sajna két éve kipusztult a belvízben a diófánk :(
pedig egy évre elegendő termést adott...