2008. augusztus 1., péntek

A szilva dícsérete


Itt lesz az ideje, hogy különféle szilvafák tulajdonosaiként tanulmányozzuk majd párommal az egyes fajták jellemzőit és igényeit. Hiszen ez az a gyümölcs, amely a legnagyobb mennyiségben megterem komjáti kertünkben. Érdemes lesz hát figyelmet fordítani rá. Annál is inkább, mert ha főzésről-sütésről van szó, talán minden más gyümölcsnél értékesebb ízt ad nekünk, és sokféleképpen eltartható.
Mielőtt bezártuk a komjáti nomádkonyhát, szedtem egy jó kosárra valót arra gondolva, hogyha nem is érett be még teljesen, azért egy-egy süteménybe jó lesz. Nem csalódtam. Napközben esszük nyersen azokat a fajtákat, amik már így is finomak, a kicsit savanykásabbakat pedig ma reggel egyszerű leveles tésztára tettem és egy kis fahéjas barnacukorral meghintve megsütöttem.

Nincsenek megjegyzések: