2008. november 17., hétfő
Tejfölös-petrezselymes lilapereszke
Vasárnapi ebédünk kertünk gombáiból készült. Ezúttal csak gyorsan átsütöttem egy kis olajon a felszeletelt lilapereszkét és rengeteg friss petrezselymet adtam hozzá. Kevés pirospaprika, egy kiskanál liszt, só, fehérbors és 3 kanál tejföl került került még a gombához. A mártást tésztával ettük és vajon pirított zsemlemorzsa is járt hozzá. (A szomszédos képen pedig a Bódva-parton gyűjtött csiperke látható.)
Címkék:
gomba,
nomádkonyha,
november,
ősz,
tészta,
vadon termők
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
A Párod ismeri ilyen jól a gombákat?
Igen, mivel ő miskolci születésű, sokat jártak gombászni a Bükkbe. Én meg budapesti vagyok, ezért kezdetben csak a bolti gombát ismertem fel, de már fejlődöm...
Persze azért könyveink is vannak, amiben mindig nézegetjük, ha pedig valami bizonytalan, azt első szedéskor bevizsgáltatjuk.
Megjegyzés küldése