2008. november 17., hétfő

Tejfölös-petrezselymes lilapereszke



Vasárnapi ebédünk kertünk gombáiból készült. Ezúttal csak gyorsan átsütöttem egy kis olajon a felszeletelt lilapereszkét és rengeteg friss petrezselymet adtam hozzá. Kevés pirospaprika, egy kiskanál liszt, só, fehérbors és 3 kanál tejföl került került még a gombához. A mártást tésztával ettük és vajon pirított zsemlemorzsa is járt hozzá. (A szomszédos képen pedig a Bódva-parton gyűjtött csiperke látható.)

2 megjegyzés:

Renata Kalman írta...

A Párod ismeri ilyen jól a gombákat?

erős ildikó írta...

Igen, mivel ő miskolci születésű, sokat jártak gombászni a Bükkbe. Én meg budapesti vagyok, ezért kezdetben csak a bolti gombát ismertem fel, de már fejlődöm...
Persze azért könyveink is vannak, amiben mindig nézegetjük, ha pedig valami bizonytalan, azt első szedéskor bevizsgáltatjuk.