2008. december 5., péntek

Spenótos kelt lepény



Már régen vágytam valami friss leveles zöldségre (a fagyasztottat nem kedvelem). A héten sikerült kerítenem egy fél kiló zsenge spenótot, és már kész is volt a terv az alábbi recepthez.
Kelt tészta: 50 dkg rétesliszt, 2 púpos evőkanál Graham-liszt, 2 ek kukoricaolaj, 2tk só, 1 tasak szárazélesztő (7g), 3dl víz.
A tetejére készítettem besamel-mártást: 5dkg liszt, 5dkg vaj, só, fehérbors, őrölt szerecsendió, 7-8dl tej. Ebbe került a 4 percig előfőzött, majd csíkokra szelt spenót és 2 ek reszelt óvári sajt.
(Párom kedvéért tettem bele egy kevés szeletelt bécsi virslit is, de enélkül is laktató.)
A tésztát elősütöttem 220 C fokon 10 percig, majd rátettem a spenótos besamelmártást, végül reszelt sajttal megszórtam és még 15 percig sült.

1 megjegyzés:

Dulmina írta...

Dobok Neked egy virtuális hógolyót:
http://dulmina.blogspot.com/2008/12/llekmelenget.html