2009. január 8., csütörtök
Zöldfűszeres mártogató
Tegnap már emlegettem, milyen jó lehet egy petrezselymes mártogató a kisült fűszeres párnákhoz. Ma készítettem egyet, de végül más nevet kapott az összetevők okán. Mellőztem ezúttal a tejtermékeket, de aki szereti, tehet hozzá egy kis kefírt. Az íze a citrom és a fokhagyma okán is nagyon intenzív.
A következő hozzávalókat turmixoltam össze: 2 csokor petrezselyem, 1kk lestyán, 1kk metélőhagyma, 1kk bazsalikom, 1 egész meghámozott (és kimagozott) citrom, 4 gerezd fokhagyma, 1dl szőlőmagolaj. Utána tettem bele még frissen őrölt zöldborsot és egy csipetnyi sót. Fogyasztásig a hűtőbe került.
Címkék:
citrom,
farsang,
fokhagyma,
január,
mártás,
mártogató,
petrezselyem,
tél,
zöldfűszer
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Huh, ez a kép aztán profi lett, magért beszél!
Levana
Bocsi, természetesen "magáért".L
Szia Napmátka!
Most csak futtában jöttem, hoztam egy kérdést, ha van kedved leírni, szívesen olvasom:
http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/01/lt-tudatos-konyha-olvas-2008.html
Gyönyörű a fotó, Napmátka! És a mártogató is tuttira finom, a zöldfűszerek varázslatosan ínycsiklandók tudnak lenni. Nagyon gusztusos... hozok egy mindjárt egy darabka pirítóst... :-)
Nekem is nagyon tetszik a fotó! Mi ennél sokkal egyszerűbb változatot szoktunk nyaranta a roston sült halra kenegetni: rengeteg petrezselyem, citromlé, fokhagyma, olaj.
Kedves
Levana: köszönöm, kicsit a fényt keveseltem.
Renáta: kis türelmet kérek, amint hozzájutok.
Duende: tényleg, piritósra is! Lehet, hogy holnap reggel azt eszem?
Ági: tulajdonképpen ez is szinte ugyanaz, nekem is a petrezselyem a legfontosabb a "zöldek" közül. A többit csak úgy hozzátettem.
Megjegyzés küldése