Tegnap ezt kenegettem a pirítósomra. Sajnos a világos színű kencéket eddig még nem sikerült normálisan fotóznom, mindig fehér pacák lesznek a képen. Így mindenkinek a képzeletére bízom, hogy milyen is igazából. Ahogy már írtam, a spenótot is nagyon szeretem nyersen, ebbe a krémbe is így került. A joghurtot pedig a szokásos módon lecsepegtettem, hogy sűrűbb legyen.
Hozzávalók (2-3 főre): 2 kis doboz natúr joghurt, 6-8 nagyobb spenótlevél, pici só, őrölt zöldbors, 1ek petrezselyem olajban, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés: a joghurtot papírtörlővel kibélelt szűrőbe öntöttem és egy kisebb fazék peremére tettem, hogy lecsöpögjön. Most csak néhány órát hagytam így. A friss spenótleveleket megmostam, leszárítottam és apróra vágtam. A sűrű joghurtot egy tálba tettem, hozzákevertem a petrezselymes olajat, kevés sót, őrölt zöldborsot, az összetört fokhagymát és a spenótot. Hagytam egy kicsit összeérni fogyasztás előtt.
17 megjegyzés:
Nagyon kreatív vagy! Uborka helyett spenót! Biztos nagyon finom, a fotó pedig nagyon szép szerintem! :))
Nagyon finom lehet és újabb tipp a petrezselymes olaj felhasználására :)
A fotó alapján én úgy képzelem, hogy van benne apróra vágott, héjában főtt burgonya is...Persze látom a szövegben, hogy nincs, de én majd azt is teszek bele, és akkor finom saláta lesz, nem?
Ez nagyon jó ötlet!
Ugyanazt akartam kérdezni, mint amit Vesta mondott: mitől tűnik olyan darabosnak, főtt krumpli van benne? Egyébként irtó guszta, és mindent nagyon szeretek, amit beletettél. Csak azt nem tudom, mit fog szólni a zöldséges, ha kérek tőle hat darab spenótlevelet.
Örülnék, ha ilyenek lennének a jól sikerült fotóim, mint a Te "nem sikerültjeid"! :))
Limara!
Akkor egy kicsit megnyugodtam - azért elégedett nem vagyok a fotóval:-)
Lúdanyó!
Igen, persze lehet anélkül is!
Vesta!
Nagyon jó ötlet, lehet, hogy legközelebb én is úgy csinálom.
Manóanyó!
Köszönöm, igazán nem nagy dolog...
Nadine!
Azért darabos, mert a spenótot nem vágtam túl apróra. Ráadásul én a középső ereket is belevágom, az is finom, ropogós.
Zöldséges: én több dologhoz vettem, de összesen negyed kilót. Elfogy másba...(nálam főként salátának, meg csak úgy, nyersen elrágcsálva.)
Palócprovence!
A fotóid kitűnőek (a receptekről nem is beszélve), szóval már el is felejtettem, amit ide írtál:-)
Ezt most szívesen megkóstolnám...:)
Amíg normális piac közelében laktam, én 1 kiló spenót alatt nem vásároltam. Volt erre is bejáratott árusom.
Ilyenkor mindig tobzódtam 2-3 napig a spenótos ételekben. Vagy ha nem volt hozzá kedvem, elraktam megpárolva és durvára vágva a mélyhűtőbe, legalább nemcsak kulimász formájában tudtam aztán hozzájutni a mirelitpulton.
Ja, a fotó teljesen rendben van. Érdekes nekem nem jutott volna eszembe róla a krumplis asszociáció...:)
Már többször meg akartam írni, hogy nagyon szeretem a Fodor Ákos verseket, amiket kiteszel ide oldalra. Az előző az egyik nagy kedvencem (a Szabadság).
Akkor jó!!! (nekem is...)
De jó ötlet! :) Ezt majd "plagizálom". :))))
És nincs baj a fotóddal sem! :)
Fotó nagyon jó (nem értem mi bajod vele?) és a recept nagyon eredeti! Most én is bevágnék egy szelet ilyennel megkent pirítóst! :)
Hát a lényeg, hogy az Olvasók elégedettek:)
Amúgy már mindent csak tejföl meg majonéz, tejszínhab meg hasonló világos dolgok nélkül merek fotózni - és csak sötétben.
Legutóbb a piacos képen is nagy fehér lufi lett a tök...
De hát egy kencét mégsem fotózhatok kence nélkül...
Tényleg jó az a fotó...és mindent elmondtak előttem!
De adtál még egy jó tippet: azt, hogy papírtörlő is alkalmas a szűrő kibélelésére...Nem kell utána mosni:)))
Én is máshol láttam. Korábban fehér konyharuhát használtam.
Először féltem, hogy a papírtörlő vagy a szalvéta szét fog mállani a nedvességtől. De semmi gond. Mire összeáll a massza, az is szépen lehúzható róla.
Megjegyzés küldése