2012. november 30., péntek

Adventi kalendárium

szentlaszlotarnics.blogspot.com


Szórd szét kincseidet - a gazdagság legyél te magad.  
Nyűdd szét díszeidet - a szépség legyél te magad. 
Feledd el mulatságaidat - a vígság legyél te magad.  
Égesd el könnyeidet - a bölcsesség legyél te magad. 
Pazarold el izmaidat - az erő legyél te magad.  
Oltsd ki lángjaidat - a szerelem legyél te magad. 
Űzd el szánalmaidat - a jóság legyél te magad.  
Dúld fel hiedelmeidet - a hit legyél te magad. 
Törd át gátjaid - a világ legyél te magad.  
Vedd egybe életed - halálod - a teljesség legyél te magad.

(Weöres Sándor  - Tíz lépcső)

Életünk egyik legszebb, legfontosabb része a készülődés. Időből mindenkinek kevés van, éppen ezért nincs értékesebb ajándékunk.
Megpróbálok én is az időmből adni valamit, és az előttünk álló advent idején összegyűjteni azokat az ünnepváró ötleteket, programokat, olvasni-, hallgatni- és látnivalókat, recepteket, amelyek a készülődés minden napjára adhatnak valamit. 

Ha bejöttök ide, ebben a bejegyzésben az adventi időszak kezdetétől, vagyis december 2. napjától kezdve minden nap találtok egy-egy virtuális ablakot, vagyis egy-egy linket, amely valamilyen apró meglepetést rejt. Régi kincseket, amelyekről jó lesimítani a port, és újakat, amelyeket talán öröm felfedezni. A válogatás - ahogy megszoktátok - csakis a saját szájízem szerint...
A korábbi "ablakokat" sem lakatolom le, így az itt bővülő listát lehet majd böngészni később is, ahogy az időtök engedi.

Akkor hát kezdődhet az ablaknyitogatás:

December 2. Advent első vasárnapja  (Ez az első ablak egy olyan helyre nyílik, ahol lehet ajándékokat is keresgélni, de egyszerűen nézelődni is jó. Nemrégiben hívta fel rá a figyelmem egy kedves ismerős.)
December 3. hétfő ( Hallgatni, nézni, bekapcsolódni... újra és újra...) és még:
2012. december 4. Duna TV - Kultikon 22:30
(ismétlés: december 5. 1:45, 8:10, Duna World: 8:40, 16:45).
December 4. kedd (Itt már jártam, jól éreztem magam. Ha tehetitek, Ti is látogassatok el ide, aktív kikapcsolódás, pihenés és még ajándékötletet is kaphattok.)
December 5. szerda (Ma mindent a szemnek és a szájnak..., a magyar manufaktúrák közül az egyik kedvencem..., nem olcsó, de ilyesmit nem is veszünk naponta, csakis különleges alkalmakra.)
December 6. csütörtök - Mikulás (Szent Miklós ünnepén játsszatok, segítsetek együtt a gasztroblogerekkel!)
December 7. péntek (Jó őket nézni...)
December 8. szombat (Idén én is megpróbálkoztam hasonlóval, hazai alapanyagokból, csakis a család és ismerőseink örömére. Karácsony előtt már nem javaslom, hogy nekifogjatok, mert nem lesz csomagolható az ünnepig, és van más dolgunk is. De jövőre már kikísérletezheti ki-ki a maga receptjét...)

December 9. Advent második vasárnapja (Ma gyertek, és nézzetek egy kicsit be hozzánk!)
December 10. hétfő (Az advent, mint a készülődés ideje, egyben tisztulási, bűnbánati, böjti időszak is. 
Egy régi, sokat forgatott könyvből választottam mára egy részletet.)
December 11. kedd (Ma egy aprócska faluba hívlak Titeket, a festői Cserhát vidékére, azon belül is egy magyar vállalkozást ajánlok a figyelmetekbe. Személyes kapcsolatom a vidékkel, hogy nemcsak jártam erre, de az egyik legkedvesebb barátom is a szomszédságban él a családjával.)
December 12. szerda (Nem oly régen az az örömteli megtiszteltetés ért, hogy a csodálatos fotókat készítő Balogh Ágota engem is felkért a közreműködés táncára, és megszületett ez az inspiráló, igazán téli magazin. Talán nem szembetűnő, de a szöveges részek linkeket is tartalmaznak, amelyekre kattintva további ötletekre találtok.)
December 13. csütörtök (Vannak, akik hisznek az életben és az élet gazdagságában, s az ő ládájuk sohasem üres. Kahlil Gibran)
December 14. péntek (Már sokan hallottak Róluk, hétvégén egy kicsit részletesebben is bemutatkoznak.) 
December 15. szombat (Nem minden készíthető el az ünnep előtt pár nappal, de azért találtok olyan gasztroajándékokat itt a blogon, ami még belefér az időbe és a lehetőségekbe. Ugyancsak érdemes az "advent", az "ünnep" vagy a "karácsony" szavakra keresni további receptötletekért. A mai link mögött rejlő süteményt pedig szeretettel ajánlom szentestére is, addig még minden hozzávalót be lehet szerezni.)

December 16. Advent harmadik vasárnapja (Hadd ajánljam ma ismét figyelmetekbe mindig tevékeny sógornőm munkáit, amelyekből az ünnepekre készülő italokhoz is méltó csomagolást választhattok.)
December 17. hétfő (Retro ízek külhonból, akár a karácsonyi fogásokhoz is...) 
December 18. kedd (Meggyőződésem, hogy a tehetségkutatók által most már tömegesen termelt énekesek közül nagyon kevésnek sikerül majd hosszabb ideig megmaradnia a pályán. Csakis azoknak, akik az éneklésen túl mást is tudnak. Talán neki igen... A YouTube-on van a dalból reklám nélküli verzió is, de ez az előadás nekem jobban tetszett, mint a hivatalos videóklip.) 
December 19. szerda (Egy ideje kevéssé tudok részt venni a bloggertársak kezdeményezéseiben, de szívesen ajánlom mindenki figyelmébe...) 
December 20. csütörtök (Egy interjú...)
December 21. péntek (Ez a könyv időről időre előkerül az életünkben. Idén Apunak is felolvastam. Nem volt könnyű... Ha van időtök, vegyétek elő, ha még nincs meg, értékes ajándék lehet magatoknak, szeretteiteknek!) 
December 22. szombat (Egy kis inspiráció - párom munkái) 

Az adventi naptár 23-án már egy új bejegyzéssel zárul majd.


Kívánok Mindenkinek áldott adventet!

szentlaszlotarnics.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések: