2008. június 17., kedd
Fehér csokoládés desszert Somlóival
Nem hagyott nyugodni a fehér csokoládéban rejlő lehetőség, ma ismét alkottam, és az eredmény meglepően kellemes lett. Én nemigen iszom alkoholt, de ha a borok közül mégiscsak választani kellene, egészen biztos, hogy száraz fehérre esne a választásom. Ilyen lehet különleges alkalmakkor egy pohár Somlói. Ezúttal azonban mindössze 3 evőkanállal került a pohárba, azaz előzőleg a desszertbe. Így: göz fölött megolvasztottam egy tábla (100 g) fehércsokoládét 10 dkg vaj kiséretében. Ezt követően óvatosan 3 tojás sárgáját kevertem bele, majd 3 evőkanál bort. Levettem a gőzről és hülni hagytam. Hidegen 2,5 dl tejszínből vert habot kevertem bele. Az íz annyira teljesnek tűnt, hogy mellőztem további fűszerek használatát, ehelyett ropogós mandulát adtam hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Ez tényleg ötös! :-)
Wow! Összefutott a nyál a számban!
Jaj de megenném most! Istenien néz ki... :-))
(Ezt meg fogom csinálni.)
Megjegyzés küldése