
Édesanyám már ritkábban készítette, mert őrá inkább hétvégén várt a főzés, s olyankor apukám nem bánta, ha hús kerül a tányérra. A receptet viszont Anyu receptkönyve őrzi, íme:
Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 kk zsír
2-3 nagyobb krumpli
2 dkg élesztő
1 tojás
só
2-3 ek tejföl
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük és langyosra hűtjük. A többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. Meleg helyen kelesztjük 1-2 órát. Kinyújtjuk 1 cm vastagra, kiszaggatjuk és sütőlemezre helyezve, konyharuhával letakarva hagyjuk ismét kelni. Ezután tojással megkenve 200 fokra előmelegített, gőzös sütőben megsütjük (adagonként) kb. 20-25 perc alatt. Kb. 60 darab lesz belőle.
2 megjegyzés:
Nagyon szuper a fotó!
Köszönöm. Néha az időjárás, néha a tálalás, néha én, valami mindig közbeszól, és van, amikor egész jó kép sikeredik.
Megjegyzés küldése