
Amikor betette, csak fél füllel figyeltem oda. Azután meg egyre jobban. Bár az ottani vidék kínálta lehetőségek különböznek a mieinktől, mégis jó volt nyomon követni, hogyan alakul a birtok, s miket főz közben Hugh. Jó ötleteket adott, és jópofa dolgok történtek vele. Tetszett az is, amikor a helyi piacon értékesítette saját terméséből készített finomságait, amihez persze kitalált egy márkanevet, és egyedi címkék is kerültek az üvegekre. (Na majd egyszer én is... gondoltam vágyakozva magamban.)
Később - valamilyen alkalomból - a hiányzó részeket is megkaptam páromtól. S persze közben kicsit utánajártam a szakácsnak, no meg a helyszínnek.
A sok-sok remek recept és konyhai fogás között ezt a felfújtat is a sorozatból tanultam: a birtokon "termett" legelső darab tojásból készítette Hugh reggelire, és a cukkini is a kertjéből került hozzá. (Én viszont most mindkettőt a boltban vettem...)
Bár nem vagyok sem a felfújtak, sem a tojásételek rajongója, azért ez levett a lábamról.
Hozzávalók (személyenként): 1 nagy tojás, 1 kis zsenge cukkini, 2dkg vaj, 2ek liszt, 2dl tej, 4ek reszelt keménysajt, só, fehérbors, őrölt szerecsendió, 2-3 ek olaj, (ízlés szerint zöldfűszer)
Elkészítés: A vajat megmelegítjük, rátesszük a lisztet, halványan megpirítjuk, majd a tejjel fokozatosan felöntve közepesen sűrű besamelt főzünk. A fűszerekkel ízesítjük. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, s megpirítjuk-pároljuk benne a felszeletelt cukkinit. Kevés sót adunk hozzá. A tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Egy tűzálló edényt vékonyan kivajazunk. A már kissé meghűlt mártáshoz keverjük a tojás sárgáját, majd a kész cukkinit, a sajtot, végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét. A masszát az előkészített edénybe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Nekem ebédre is bőven elég volt.
15 megjegyzés:
A River Cottage-ot és az egész köré épített ötletparádét én is nagyon szeretem. A legújabb, amitől odavagyok, hogy összehozza azokat, akik szeretnének konyhakertet, de esetleg nincs földterületük azokkal, akiknek van elég földjük és szívesen "bérbe" adják némi termény fejében.
A honlapon, ha az ember vásárol tagságot, küldenek pl. paradicsommagot, garantáltan bio és jól termő. Az az igazság, hogy néha a sárga irigység fog el azoknak a dolgoknak láttán, amelyeket Angliában csinálnak.:)
Ha legközeleb csinálsz ilyet, esetleg kóstold meg fetával és mentával.
Feta: nagyon szeretem :)
Menta: még nem tudtam megszeretni:(
Anglia: bár nem vágyom külföldre, talán ez az az ország, ahol szívesen elbeszélgetnék az emberekkel...
Finom ez a cukkini felfújt nagyon! Mi is idén" kattantunk rá":)))
Én is nagyon kedvelem a River Cottige által bemutatott vidéki angol életformát.
Ezt a cukkini felfújtat még nem próbáltam, de ki fogom mindenképpen :)
Azt már tegnap este eldöntöttem, hogy ma cukkini és sajtból lesz az ebéd, erre itt ez a remek recept. Köszönöm!
ez jó ötlet, köszi mára a menüajánlatot.
Napmátka! Ahogy mondani szokták: egyre jár az agyunk:) Veled is:)Pont tegnap este gondolkodtam valami hasonlón.
Hat bizony meg nem keszitettem cukkinibol...nagyon jo lesz most amikor erkezik haza a fiam ezzel meglepni...koszonom!
Ahogy Makka írta, engem is elfog a sárga irigység, ha meglátom azokat a lehetetlenül zöld mezőket. Mondjuk a folyamatos esőt nem igénylem, de hogy minden olyan zöld, nah azt igen. Van egy másik hasonló sorozat, a címét nem tudom. Ott egy fiatal srác elköltözik valahova vidékre, és állatokat tart, stb, stb. Azt is szeretem. Velük bőgtem, amikor meghalt a főkoca, mert úgy elsiratták, mint más a rokonát se. Jók ezek a sorozatok. Az a szép zöld gyep meg... :)
Régen a BBCPrime-on volt egy sorozat, egy vörös hajú angol pasi főzött hévvel, szenvedéllyel (nem jut eszembe a neve) imádtam!
Ez a felfújt... Idén még nem is vettem cukkinit! Sürgősen pótolnom kell a mulasztást!
Szepyke, az a Jimmynek malaca van című sorozat.:)
Chef Viki, szerintem az Anthony Worral Thompsonra gondolsz.:)
Napmátka, igen, Anglia az a hely, ahova elmennék lakni is, Ausztrália és Új-Zéland mellett. Egyébként én sem vágyom sehova. Bár, most, hogy belegondoltam, még az skandináv országok is meggondolandók.:)
Sziasztok!
Örülök, ha sikerült ötletet adnom néhányatoknak ezzel a nagyon egyszerű fogással.
A sorozatból egyébként még több étel is a várólistámon van.
Makka!
Azért én a nagyon hideg helyeket kihagyom:)
nemértem a reszelt krémsajtot. segits mielott feleslegesen osszekoszolom a reszelőt:)
Szia Scofield!
Csak olvasd el újra!:) Nincs benne reszelt krémsajt, csak "kemény"sajt (nem szoktam típust írni, mert mindenki másféle sajtot szeret.)
Válassz egy Neked szimpatikus fajtát!
Megjegyzés küldése