2008. július 23., szerda

Cukkini tócsni sajtos vadsóskamártással - Nomádkonyha 8.



Nagyon szeretem a tócsnit, meg mindent, ami krumpli, és mindent, ami sült. Ezúttal azonban cukkiniből készült, mert tökfélékből a készletünk jelenleg bőséges. 90 dkg lereszelt cukkinihúshoz adtam 15 dkg lereszelt krumplit (hogy azért mégse maradjon teljesen ki), 15 dkg réteslisztet, egy marék finomra vágott petrezselymet, majd közvetlenül a sütés előtt egy kiskanál sót kevertem hozzá. Kukoricaolajban sült. Közben kb. 6 dkg vajat felmelegítettem és 3 ek liszttel és 5 dl tejjel mártást főztem, majd 15 dkg reszelt sajtot beleolvasztottam. Kevés sóval, szerecsendióval, fehérborssal fűszereztem. Lehúztam a tűzről, és azon forrón belekevertem egy jó csomó durvára vágott vadsóskát.

Nincsenek megjegyzések: