2008. július 9., szerda

"Nyári" disznótoros - Nomádkonyha 3.



Van ilyen? Hát, úgy tűnik, van. Komjáti szomszédunk azzal indokolta a dolgot, hogy ilyenkor jó disznóságokat enni, nem akkor, amikor mindenki vág, s amúgy is tele van vele. Hát, biztos ebben is van igazság. Szóval a dolog úgy indult, hogy kaptunk kóstolót: egy darab friss hosszúkarajt, paprikásszalonnát, májas hurkát és töpörtyűt. Azt tudni lehet, hogy én sohasem eszem töpörtyűt, nincs gusztusom a hideg, ízetlen zsírcafatokhoz. Na de ez kérem meleg volt, puha, és enyhén sózva sütötték ki: bőrös-húsos finomság. Egyszerűen nem tudtam ellenállni neki. Kész az elhatározás: ha disznót nem is fogunk vágni, zsírszalonnára biztos szert teszek. De vissza a nyári disznótoroshoz! A májas hurkákat másnap sok zöldséggel, krumplival, hagymával és zöldfűszerekkel egyszerűen összesütöttem a tepsiben.

2 megjegyzés:

mariam írta...

Szia, Napmátka!
Kaptam Mithrile-től egy üveggolyót, szeretném Neked továbbküldeni, ha nem zavar.Most írtam meg a sajátomat a Reformnasik oldalon, és hivatkoztam Rád.Nem találtam más elérhetőséget, így ide írok, remélem, nem gond.
További kellemes hétvégét kívánok: Marica

erős ildikó írta...

Kedves Marica!

Köszönöm a passzot, ritkán tudom itt vidéken követni az internetes eseményeket, de azért időnként sikerül. Így utána kellett néznem, mi is ez a golyós dolog. De már gurítottam, kint van a bejegyzésem!