2008. július 23., szerda

Tarjával rakott tök - Nomádkonyha 10.

A zuhogó esőben és a süvítő szélben nem volt kedvem beszerezni a tökfőzelékhez, ami még hiányzott: tejföl, ecet. Persze csinálhattam volna másképp is, de nem csináltam. Inkább kigondoltam ezt a képen látható valamit a minimális húsmennyiséghez (füstölt tarja), ami otthon fellelhető volt.

Tehát a hozzávalók:
2 nagyobb főzőtök
15 dkg füstölt tarja
15 dkg rizs
6 tojás
1 csomag kapor
kb. 5 dkg vaj
kevés só

Így készült:
A tököt hámozás, kibelezés után apró kockákra vágva puhára főztem, majd leszűrtem. A felét a kivajazott tepsibe fektettem, majd rászórtam az összevágott kaprot és a nyers rizs felét. Erre került az apró kockára vágott tarja, majd a rizs másik fele, egy kevés só. Rádaraboltam a megmaradt vajat, majd ráterítettem a maradék tököt. Öntöttem még rá kb. 2,5 dl vizet és fólia alatt összesütöttem. A rizs így beágyazva megpuhult és felszívta a folydékot. Végül 6 mélyedést nyomtam evőkanállal az étel tetejébe, és beleütöttem a 6 tojást. Addig kell sütni, amíg a tojásfehérje megszilárdul, sárgája azonban egy kissé lágy marad.


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egy jó kis tökös recept után kutattam, és ez bizony nagyon gusztának tűnik. :-)

De közben belebotlottam egy másik oldalon is ugyanebbe a fotóba, viszont ott kicsit más a recept...
http://www.egycseppfigyelem.hu/recipes/foetelek/rakott-toek

Névtelen írta...

Ez a fénykép akkor melyik recepthez tartozik? A másik oldalon lévő recept is jól hangzik, de a fotó melyikről készült??