2008. augusztus 5., kedd

Mindenki másképp csinálja - padlizsánkrém



Én úgy látom, ahány konyha, annyi recept, ha padlizsánkrémről van szó. Nálunk nagyon egyszerűen, kevés fűszerrel, viszont sok hagymával készül (tehát munkahelyre nem visszük).
A recept:
3 nagyobb padlizsánt sütőben fólia alatt megsütök egészen puhára. Kicsit hűlni hagyom, majd (lehet, hogy szentségtörés, de:) nem fakéssel meghámozom (legfeljebb, ha a nyele van fából).
Nagyobb darabokra vágva szűrőben hagyom lecsöpögni. Ezalatt összevágok apróra egy fej vöröshagymát és 3-4 gerezd fokhagymát. A padlizsánt ezután egy keverőtálban villával összetöröm, és hozzáadom a hagymákat valamint kevés sót. Azzal már felhagytam, hogy a turmixgépemben próbáljam pépesíteni a masszát, mivel kisebb adagokban sem tudott megbírkózni vele, és takarítani sem volt egyszerű. Így marad a teljesen megfelelő és amúgy is divatos rusztikus külső. Muszáj legalább egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek. Piritóson (akár vaj tetejére is) nagyon finom.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Botmixerrel remekül pürésíthető a padlizsán. Egy nagyon klassz homogén krémet kapunk.