2008. szeptember 18., csütörtök

Korpás-zöldséges melegszendvics


...azaz a kedvenc melegszendvicsem, amiből elmaradhatatlan a friss paradicsom, petrezselyem.
Most az eredeti (némi tejterméket is tartalmazó) változatot teszem közzé, mert bizony mégis csak az az igazi.
Hozzávalók két szendvicshez:
4 kisebb szelet barna vagy félbarna kenyér
kevés vaj
6 nagyobb szelet paradicsom
2 tk búzakorpa
durvára vágott petrezselyem
esetleg hagymaszeletek
2 tk reszelt óvári sajt
Két kenyérszeletre vékony szelet vajat teszünk, rá a paradicsomszeleteket, a hagymát, a petrezselymet, megszórjuk a búzakorpával és a sajttal, jöhet rá a tető, és már sütjük is (tavaszi zsenge sárgarépával, esetleg mángolddal együtt is finom.)

Nincsenek megjegyzések: