2008. december 2., kedd

Téli fűszeres sültkrumpli mézes almával

Különböző ötletek, receptek ötvözésével készült a mai nagyon egyszerű ebéd, köztük Dulmina csíkos krumpliját mindenképpen meg kell említenem. Én annyit változtattam, hogy a az előzőleg alaposan lecsutakolt krumplikat több irányban is bevagdostam, és a sütési folyamat második felében kezdtem el kenegetni a következő keverékkel: egy kevés szőlőmagolajat összekevertem pici sóval, őrölt erőspaprikával, borssal, Csípős Rózsával és némi magos mustárral.
Az elkészült krumplihoz finom és ugyancsak télies kísérő a mézes sült alma. Annak különösen jó választás, aki szívesen párosítja a csípős és édes ízvilágot. De meleg almakompóttal is el tudom képzelni.

3 megjegyzés:

Dulmina írta...

Nagyon jól néz ki!
Legközelebb én is így csinálom, a változatosság kedvéért :)

duende írta...

Azta... nagyon gusztusos! :-)
Szép a blogod, és szép dolgokat csinálsz, Napmátka!

napmátka írta...

Köszönöm...