Ha van, kikért, mit:
vízre rajzold, porba írd:
úgy nem öl, nem hal.
(Fodor Ákos)
Legutóbbi mákos lepényemet kissé átalakítva született ez a sütemény, melynek készítése során kiderült, hogy a múlt héten vásárolt 250 grammos kiszerelésű mazsola csomagolással együtt is 200 gramm alatt van ( a mérési eredményeket itt dokumentáltuk.)
Ami a hétköznapokat illeti, a fizikai terhelésen túl a meleg is minden erőmet elszívja.
Még kötős terveim is alig haladnak, mire hozzájutnék, már elalszom. Azután persze mégis felébredek, mert idebenn a hőmérséklet 30 fok felett van, hiába a 60 centis kőfalak. Ilyenkor nehéz elképzelni a gyapjú melengető szépségét, de még pamuttal vagy lennel sem jó dolgozni. Állandó szomjúság gyötör a sok friss gyümölcs és zöldség ellenére is. Apu viszont mindig ki szeretne menni a szobafogságból a hőségbe, akármilyen nehezére (nehezemre) esik is.
Mindenki vár valamire, egy záporra, egy kis könnyítésre.
De jöjjön a recept:
Hozzávalók: 60dkg darált mák, 30dkg darált dió, 20dkg mazsola, 7,5dl natúr almalé, 6ek méz, 6 tojás
Elkészítés: a mákot 4 tojással és 4ek mézzel és 6dl gyümölcslével elkeverjük egy tálban. Egy másikban ugyanígy a diót keverjük össze 2 tojással, 2ek mézzel és 1,5dl almalével. Egy nagyobb tepsibe terítjük a mákos keverék felét, rákenjük a diósat, majd megszórjuk a mazsolával. Végül ráterítjük a mákos keverék másik felét. 200 fokon sütjük kb. fél órát.
Ha már kicsit meghűlt, szépen lehet szeletelni.
9 megjegyzés:
Fantasztikusan néz ki!!!!!!!!!!!!
Tömény mák. Mennyei lehet. Vannak időszakok, mikor mákot ennék mákkal.
Hát ez valami nagyon jól néz ki!! :-)
... és milyen gyorsan fogy...
Tömény mák és dió... ha ezt az én férjem meglátja! Akkor nem menekülök, muszáj lesz megsütnöm! :))
nagyon jó!!! Épp mákos süti recepteket keresek péntekre!!!
Hűű, ez milyen finom lehet!!! és egészséges is! imádom a mákot nagyon-nagyon, ilyen töményen meg még jobban:)))
Kipróbáltam, finom lett. :-) Köszönöm a receptet!
Holnap feltétlenül kipróbálom (ma nincs itthon almalé). Megengeded, hogy kirakjam a blogomra? Természetesen a forrást feltüntetve.
Megjegyzés küldése