2008. augusztus 10., vasárnap

Gombasült zöldfűszerrel


Ez az egyik kedvenc menüm. 10 perc sem kell hozzá, de nem ezért szeretem. Ma viszont kapóra jött, mert holnap vendégeink lesznek, így az időt főzőcske helyett bevásárlással töltöttem. S mivel ebédelni azért mégiscsak kell, pár pillanat alatt elkészült ez a mennyei fogás. Kell hozzá 2 személyre:
3-4 ek kukoricaolaj
30-40 dkg friss gomba (lehetőleg sokféle)
1 nagy csokor petrezselyem
frissen őrölt zöldbors
kevés só
A megforrósított olajon pár perc alatt megsütöm a nagyobb darabokra vágott gombát (ezúttal kétféle csiperkét és laskát), rádobom a durvára vágott petrezselymet (jó sokat), és zöld borsot őrölök rá. Elkeverem, kicsit sütögetem még, s végül sózom. Nagyon finom, de ügyelni kell rá, hogy a gomba hirtelen süljön, ne eresszen levet. Lehet hozzá egy szelíd sajtmártást készíteni vagy egy könnyed krumplipürét.

Nincsenek megjegyzések: