![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrpVRZ7Bu_e42C-j7WvEncTM1j4ysfbmk92tAU9cUISl2dQZvbKnCN7gWrondlJv5EgxPJdcGBVKNCKPsBkp5Gd79rzmt5pUsLb3dUjw0Aue3sMvOT7GLDU7oH6mWweI4e6Ip4DOko970/s320/s%C3%BCltgomba.jpg)
Ez az egyik kedvenc menüm. 10 perc sem kell hozzá, de nem ezért szeretem. Ma viszont kapóra jött, mert holnap vendégeink lesznek, így az időt főzőcske helyett bevásárlással töltöttem. S mivel ebédelni azért mégiscsak kell, pár pillanat alatt elkészült ez a mennyei fogás. Kell hozzá 2 személyre:
3-4 ek kukoricaolaj
30-40 dkg friss gomba (lehetőleg sokféle)
1 nagy csokor petrezselyem
frissen őrölt zöldbors
kevés só
A megforrósított olajon pár perc alatt megsütöm a nagyobb darabokra vágott gombát (ezúttal kétféle csiperkét és laskát), rádobom a durvára vágott petrezselymet (jó sokat), és zöld borsot őrölök rá. Elkeverem, kicsit sütögetem még, s végül sózom. Nagyon finom, de ügyelni kell rá, hogy a gomba hirtelen süljön, ne eresszen levet. Lehet hozzá egy szelíd sajtmártást készíteni vagy egy könnyed krumplipürét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése