2011. január 5., szerda

Évkezdő kutyahideg

Tudom, hogy a télnek is van valami máshoz nem fogható szépsége, mégis nehéz túlélni. Főleg ilyenkor januárban. Ünnepek múltán - bár holnap már kezdődik a farsang - nem marad más, mint a hosszú-hosszú várakozás. Igaz, nyáron is várakoztunk valamire, akkor a kánikulából menekültünk volna, az ősz is olyan átmeneti, s mire a tavasz kialakul, már rohan is tovább...

Nem baj, ebben a négy évszakos mulandóságban mi most mégiscsak a tavasz felé tekintgetünk, várva, hogy kicsit kimozdulhassunk Apuval. Igaz, decemberben is volt kint, de azért a mínuszok mégiscsak a négy fal közé szorították mostanra. Legalább a nappalok hosszabbodnak már.

Én meg szívesebben lennék a négy fal között, mint kint a hidegben, de nem mindig lehet.
Szilveszter napján felkerekedtünk, hogy Miskolcon meglátogassuk párom rokonait, barátait. Apura addig öcsém vigyázott. Egy napot a nomádportán is töltöttünk, sajnos a nagy hó és jég ellenére is látszik a mindenütt ott leselkedő belvíz. A folyók - köztük a Bódva is - magasak és zavarosak. Jég és víz együtt hömpölyög a medrükben.

Az utakon azért jól lehetett közlekedni, leszámítva az erős ködöt. Ajándék-meglepetésünk viszont nem sikerült, hiába telefonáltam le előzőleg, még a fővárosból, mit is szeretnénk. A terv ugyanis az volt, hogy Párom édesanyjának és élettársának a Miskolctapolcai Barlangfürdőbe veszünk belépőjegyet, amit 6 hónapon belül felhasználhatnak. Interneten nem, de a helyszínen meg lehet vásárolni ajándékutalvány formájában - ez volt az ígéret.

Szilveszter napján már nem tudtunk odaérni pénztárzárásig (hisz aznap utaztunk), viszont másnap nyitás után kimentünk. A parkolásért mindenütt fizetni kell, a pénztáraknál pedig olyan sorok álltak, hogy reményünk sem volt.
Így elhatároztuk, hogy 3-án délután térünk vissza, amikor már normális rendben van nyitva a fürdő, és munkanap van. Párom a bicaj mellett döntött, én meg a meleg szobában maradtam. De nem járt sikerrel, mert arról tájékoztatták, hogy éppen január 1-től megszűnt az ajándékutalványként, vagyis az előre megváltható fürdőjegy. (Pedig végre abban reménykedtünk, hogy sikerül valami értelmes-hasznos-örömteli ajándékot is venni az amúgy semmire sem igényt tartó, s mindent továbbajándékozó nyugdíjaspárnak.) Most sem sikerült...

Volt még mosógépjavítás, evés, beszélgetések, és tegnap már haza is jöttünk.
Párom édesanyja most kivizsgálásokra megy kórházba, ránk pedig a munka vár itthon.

3 megjegyzés:

Tündérlátta írta...

Békés új esztendőt kívánok! További sok erőt! Sok napsütéses meleg, szép napot!

chilii írta...

Miskolc már csak ilyen! legközelebb ha valami ilyet szeretnél intézni, csak dobj egy mélt!!!

erős ildikó írta...

Köszönöm Mindkettőtöknek!
(A karácsonyi meglepetés elég későn jutott eszünkbe, ez is benne van...)