2011. május 6., péntek

Édes-virágos ünnep

Minden megérint.
– úgy látszik: sose nő be
a szívem lágya.

(Fodor Ákos)

Május elején ünnepeltük immár 7 éves összetartozásunkat párommal. Nem tudom megítélni, hogy sok-e vagy kevés 7 év az ember életében. Talán azt mondom, nagyon gyorsan elszalad, de ha visszatekintek, sok-sok pillanat előbukkan, ami nem is tudom, hogy fért bele e pár évbe.
Az ünneplésből - hiszen amúgy is többnyire munkanap - nem szoktunk nagy ügyet csinálni. Okosabbak sem leszünk hátra vagy előre tekintve, még ha ezzel is áltatnánk magunk.
Hogy jobban ismernénk magunkat, egymást? Fogjuk rá...

Idén páromat az egyik Szendi Gábor-könyvvel ajándékoztam meg, mert a Paleolit táplálkozás óta a gyűjtésükbe fogott. Én is kaptam Tőle egy könyvet, erről majd később írnék itt a blogon, ha már alaposabban átforgattam.

Azután a képen látható rózsacsokor is párom meglepetése volt, ami azért is nagy szó, mert sokkal szívesebben ajándékoz úgynevezett hasznos dolgokat. Virág meg ugyebár van a kertben is...

Estére pedig nem terveztük, de édesség is akadt: szomszédunk viszonozta epres fagylaltkehellyel a neki tett szívességet. Így paleo-testkontroll-tudatos étrend rugalmasan felfüggesztve, hiszen sem megsérteni nem akartuk, sem azt, hogy tönkremenjen az édesség.

A desszert mellé - bár nem gondoltam rá előzőleg - csakhamar előkerültek a konyhaszekrényben raktározott csokoládékanalak is. Azzal vettem meg, hogy valamire, valamikor majd jó lesz, jópofa ötlet. Hogy mennyire praktikus, az majd kiderül, bár forró kávéba nem lógatnám.
Egyébként Sajtkukacéknál láttam először, meg is jegyeztem magamban, milyen ötletes. De eszembe sem jutott, hogy ilyesmi rámköszön majd a helyi kisbolt édességes polcán. Pedig de. Így történt. Az ízlésesen egyszerű csomagban 6 darab kiskanál van, 3 tej- és 3 étcsokoládéból. Az ára itt 400 Ft körül volt.

Fűszeres csokoládék a konyhából
Rozsdás kacatok / Rózsavölgyi Csokoládé
Forró csokoládék / Rózsavölgyi Csokoládé
Csokoládédobozok / Rózsavölgyi Csokoládé
Csokoládés ajándékötletek

3 megjegyzés:

MJ írta...

Csokikanál. Soha nem láttam még. Hatalmas ötlet! Nagyon el tudom képzelni fagylaltozni.
Gratulálok nektek az évfordulóhoz és még sokat.
Sok, avagy kevés? Azt mondod hamar elszaladt. Akkor ott a válasz. :)

Mézeskalács írta...

Gratulálok az évfordulótokhoz! Gyönyörű a csokrod! Ez a csokikanál nagyon tetszik, sajnos én nem találkoztam még vele sehol.

erős ildikó írta...

Köszönöm szépen! Betettem pár csokoládés linket a bejegyzés aljára, de kanál ügyben nem tudok segíteni, én is teljesen véletlenül akadtam rá. Bár azt hiszem, idővel egyre több helyen feltűnik majd.