![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdYKkBKMvGGMvu2U0co1NUgwXxFr_SNvbU2xnyDUSSjyFMf97FOcwuHgh1TmyssIXdkrPxUG_trwMSdhbQ1-WyqYs0UAJY0F92_WMuJrqrUIWWIGU_h_Ae54ADW9KeRXHzdAFsHTvV_PM/s320/komj%C3%A1ti06.jpg)
Vendégekre számítottunk kissé bizonytalanul a hétvégén, azonban sem tej, sem liszt nem akadt most a nomádportánkon, így körülnéztem, milyen édességet lehetne készíteni. A tojás és a rizs láttán először nagymamám rizskochja jutott eszembe, amit rendszerint csokoládéöntettel ettünk, azonban a tojástól való viszonylag újkeletű idegenkedésem okán végül mást gondoltam ki.
A rizst vajon kissé megpirítottam, majd vízzel majdnem-puhára főztem. Közben mazsolát és mézet kevertem bele. Édességekbe való fűszereim is a fővárosban maradtak, így csak egy kis vaníliát és citromhéjat tudtam beletenni. Később tepsibe öntöttem és meglocsoltam egy egész narancs levével, megszórtam almadarabokkal. Végül összesütöttem. A kerti citromfű persze nem jutott eszembe. (Csokoládéöntet viszont készült, de a citrusos-gyümölcsös ízvilág miatt inkább anélkül ettük.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése