
A tésztát a szokott módon kelesztettem, majd újra átgyúrtam és téglalap alakúra nyújtottam. Az almáról a felesleges folyadékot leszűrtem, majd a tölteléket a tésztára terítettem. Szorosan feltekertem, ezután a már kizsírozott, lisztezett tepsin gyűrűt formáztam belőle. Körben félig bevagdostam, s a gyűrű belső ívét kifelé tolva a kerék fogai szétnyíltak kissé. Konyharuha alatt még fél órát pihent, majd tejjel megkentem és 220 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem. A hétvégén készült bableves után ettük másodiknak.
13 megjegyzés:
Nagyon szép lett, biztos finom is :-)
Nagyon jól néz ki!
Ez gyönyörű!
És nekem olyan ünnepi, szakrális is, talán a koszorú formája miatt. Is. Nagyon szép, és még azt is sejtem, hogy igazán öröm volt benned és nyugalom, mikor készítetted.
Árad belőle valami
nagyon szép. :-)
Olyan sütemény, hogy ha megkínálnál, azt érezném, magadból adtál egy darabot.
Kedves Cukroskata, Ottis!
Köszönöm a dicséreteket a süti nevében!
Kedves Duende!
Megkínálnálak (még van egy darabka belőle), csak hát Zala megye olyan távol van tőlünk...
De tényleg öröm volt elkészíteni.
Csodaszép lett! Gratulálok!
Csak ismételni tudom az előttem szólókat, nagyon mutatós a sütike. Kár, hogy az almás sütiket nem nagyon szeretem, de a forma biztos visszaköszön majd a konyhámból.
Gyönyörű!
Tudom! :-)
Nem baj, a virtuális tér összeköt és legyőzi a távolságot is!
Szia Napmátka, újabb körkérdés. Öt dolog, amitől függsz. :-))
Csak öt?!
Nagyon szép ez a süti! Látszik, hogy a szíved-lelked benne van! M.Márti
...meg az igyekezet. Köszönöm mindenkinek!
Nagyon szépen néz ki!
Megjegyzés küldése