
65 dkg réteslisztet, 5 dkg teljes kiőrlésű búzalisztet és 5 dkg búzadarát 1,5 dl tejföllel, 1 tasak (7g) szárazélesztővel, 37,5 dkg vajjal, 1 tojással (nem muszáj bele), 1 ek cukorral és 2tk sóval összegyúrtam. Téglalappá nyújtottam, majd következett a szokásos háromszori hajtogatás. A két rövidebb oldalát középre hajtottam, majd az egészet mégegyszer egymásra, könyvborító módjára. Így pihent 3x20 percet a deszkán, minden pihenő után újból nyújtás és hajtogatás következett. Utóljára ujjnyi vastagra nyújtottam, tetejét bevagdostam és kiszaggattam. Felvert tojással megkentem, majd lisztezett tepsiben 220 C fokra előmelegített sütőben megsütöttem. 64 darab lett. A vajnak köszönhetően még ma reggel is omlósan friss volt. S mivel a holnapot már nem érte még, így arról nem nyilatkozhatok.
9 megjegyzés:
Igen, jegyeztem: "a tálcáját elmosva találtam"...
ezek szerint Hanczurnak adhatunk egy újabb piros pontot?
Biztosan finomak voltak, kép alapján helyes kis pogácsák, szép bevagdosottak.
Jó, bólintok... beírjuk a pirospontot.
Nagyon szépségesek voltak. :-))
Én meg sörkiflit sütöttem ma, csak turbósítva. :-)
Elolvastam. Hát jól megadtad a módját!
Jaj, bármelyik blogra tévedek, mindenhol valami finomság sül!
Kedves Palócprovence!
Télen (is) muszáj sütni, hogy valahogy kibírjuk...
No de Te sem tétlenkedsz, úgy látom!
Szia Napmátka! Újabb körkérdés, az Utazás gasztronómiában cím alatt találod nálam.
Köszi! :-)
Húúúú!
Jújj de finom lehetett :)
Megjegyzés küldése