2009. április 19., vasárnap

Mandulatorta tojás nélkül

Ez a sütemény még húsvét táján készült, akkor nem jutott idő a bejegyzésre, éppen csak lefotóztam mindent. Folytattam tehát a csokoládétortával és a máktortával indult tojás nélküli sorozatot. Először úgy véltem, némi csalódás lesz majd az előző kettő után a mandulás változat, de éppoly hamar elfogyott ez is. További tervek is vannak a fejemben, úgy mint citromos, esetleg kókuszos. Mogyorósat és diósat nem tervezek készíteni, mert ezeket a magvakat sósan jobban szeretjük.

A recept tehát megegyezik a már bemutatott torták alapreceptjével azzal a különbséggel, hogy itt kakaó és csokoládé helyett 10dkg darált mandulát adtam a többi hozzávalóhoz, rum helyett pedig keserűmandula kivonatot.

A vaj és a tej növényi helyettesítésével a vegánok is elkészíthetik e süteményt. Aki igényli, ehhez is főzhet krémet, akár a máktortánál bemutatott egyszerű módon. Természetesen ebben az esetben darált mák helyett mandula kerülhet bele.

8 megjegyzés:

trinity írta...

Ügyes vagy,bátran kísérletezel és sikeresen!!!
Az a csokis is nagyon izgatja a fantáziám:))

lúdanyó írta...

Nagyon gusztusos lett ez is. Biztosan írtad már régebben, csak én még nem láttam, miért kerülöd a tojás használatát?

erős ildikó írta...

Trinity!
A csokist nagyon érdemes elkészíteni! Gyorsan meg is van.
Lúdanyó!
Nincs különösebb oka. Süteményekben régen sem szerettem, különösen, ha sok volt benne (pl. piskóta). Kiérzem az ízét. Hidegtál készítményekben, majonézben szeretem.

Renata Kalman írta...

Nagyon jól néz ki és a fotó is ízléses!!!

erős ildikó írta...

Már elfogyott...:-)

Vera írta...

Régóta keresek ilyen receptet, megcsinálom, és majd beszámolok.

erős ildikó írta...

Kedves Vera!
Köszönöm, és várom. Kíváncsi vagyok, Te milyen ízben készíted el.

Névtelen írta...

情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫