2009. április 19., vasárnap

Mandulatorta tojás nélkül

Ez a sütemény még húsvét táján készült, akkor nem jutott idő a bejegyzésre, éppen csak lefotóztam mindent. Folytattam tehát a csokoládétortával és a máktortával indult tojás nélküli sorozatot. Először úgy véltem, némi csalódás lesz majd az előző kettő után a mandulás változat, de éppoly hamar elfogyott ez is. További tervek is vannak a fejemben, úgy mint citromos, esetleg kókuszos. Mogyorósat és diósat nem tervezek készíteni, mert ezeket a magvakat sósan jobban szeretjük.

A recept tehát megegyezik a már bemutatott torták alapreceptjével azzal a különbséggel, hogy itt kakaó és csokoládé helyett 10dkg darált mandulát adtam a többi hozzávalóhoz, rum helyett pedig keserűmandula kivonatot.

A vaj és a tej növényi helyettesítésével a vegánok is elkészíthetik e süteményt. Aki igényli, ehhez is főzhet krémet, akár a máktortánál bemutatott egyszerű módon. Természetesen ebben az esetben darált mák helyett mandula kerülhet bele.

7 megjegyzés:

trinity írta...

Ügyes vagy,bátran kísérletezel és sikeresen!!!
Az a csokis is nagyon izgatja a fantáziám:))

lúdanyó írta...

Nagyon gusztusos lett ez is. Biztosan írtad már régebben, csak én még nem láttam, miért kerülöd a tojás használatát?

erős ildikó írta...

Trinity!
A csokist nagyon érdemes elkészíteni! Gyorsan meg is van.
Lúdanyó!
Nincs különösebb oka. Süteményekben régen sem szerettem, különösen, ha sok volt benne (pl. piskóta). Kiérzem az ízét. Hidegtál készítményekben, majonézben szeretem.

Renata Kalman írta...

Nagyon jól néz ki és a fotó is ízléses!!!

erős ildikó írta...

Már elfogyott...:-)

Vera írta...

Régóta keresek ilyen receptet, megcsinálom, és majd beszámolok.

erős ildikó írta...

Kedves Vera!
Köszönöm, és várom. Kíváncsi vagyok, Te milyen ízben készíted el.