
A hozzávalók: 6-8 apró alma, egy egész narancs, fél citrom, 3 ek méz, egész szegfűszeg, fahéj
Az almákat meghámoztam, miközben azon gondolkodtam, hogy muszáj-e. Talán nem. Most mégis megtörtént, de azért a héjából a szép darabokat félretettem, majd belefőztem a kompótba. A gyümölcsöt cikkekre vágtam, hozzáadtam a fűszereket. A fél citromból egy szeletet félretettem, a többi levét kifacsartam, és ráöntöttem az almára. Annyi vizet adtam hozzá, hogy éppen csak ellepje. Felforraltam és pár percig főztem. Közben az egész narancsból is eltettem egy szeletet, majd a levét a már takarékra vett kompóthoz adtam. Végül belekevertem a mézet és beledobtam a félretett gyümölcskarikákat. Félrehúztam a tűzről, és az első adagot még azon melegében - természetesen a fotózás után - befalatoztam.
(Ezt a bejegyzést ismételve posztolom, mert technikai okokból elsőre nem jelent meg az egyik gyűjtőoldalon. A korábban érkezett megjegyzéseket is bemásoltam.)
3 megjegyzés:
Vesta megjegyzése (bemásolva):
Ezt a kompótot én is elkészítem még az idén a gyerekeimnek,akik egyébként nem igazán kedvelik az almakompótot, de így naranccsal tetszeni fog nekik!Jobban esik enni, ha meg van hámozva az alma,úgyhogy ezen ne gondolkodj :)
2008. december 28. 7:01
Napmátka!
26-án este, az utolsó karácsonyi látogatóknak készítettem almakompótot és ez fogyott a legjobban :)
Köszönöm a receptet, lakótársaimnak készítettem el, Berlinben odavoltak érte! :)
Megjegyzés küldése